Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bugge Pettersen reddet Molde dagen etter overtråkk

Perlescoring av Angan senket VIF.

BANENS BESTE: Espen Bugge Pettersen stod en god kamp dagen etter at han tråkket over på trening.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BANENS BESTE: Espen Bugge Pettersen stod en god kamp dagen etter at han tråkket over på trening. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga-Molde  1-2 (1-2)

Bugge Pettersen ble redningen for de blåhvite fra Molde i dag. Han vartet opp med flere gode redninger i en kamp han egentlig ikke skulle spilt som følge av et overtråkk. 

- Jeg hadde ingen problemer med å gå på ankelen, og da var det greit å prøve. Men jeg har slitt litt her og der, både i ankel og bak på låret, forteller Bugge Pettersen, som hadde restitusjonsøkt på sykkel på mandag — før han tråkket over på tirsdagens økt.

Vi spurte om det var den beste kampen han har spilt for Molde.

- Ja, det var det, i og med at jeg er med og bidrar til at vi vinner. Jeg har hatt et par andre bortekamper hvor jeg har hatt nok å henge fingrene i også, men her ble det et par feberredninger som var viktige for utfallet. Det er alltid godt for en keeper å bidra med sånne, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

Banens Beste En av situasjonene han tenker på — og som sikkert også Fegor Ogude vil ha på hjernebarken i natt — kom etter 83 minutter. Da smatt Ogude inn bak Moldes forsvar, kom seg forbi Bugge Pettersen, men så var keeperen der likevel da VIF-spillerens avslutning var ment å finne veien til nettet.

- Jeg tror alle venter om den når igjennom til ham. Når den gjør det, og han passerer meg, så blir det bare for meg å ta sjansen på å kaste meg inn i ballbanen, forklarer Molde-keeperen, som ble meldt kampklar onsdag formiddag.

Bugge Pettersen ble belønnet med pris for banens beste, noe som sier mye ettersom Claude Angan scoret to mål i kampen.

Angan show Det var duket for en duell mellom gullkandidatene til Martin Andresen og Ole Gunnar Solskjær på Ullevaal matta i kveld.

Kampen startet forrykende, og Molde tok ledelsen allerede etter fem minutter. Davy Claude Angan ble spilt fri av Diouf, og var både god og heldig da han satte ballen under bena på Lars Hirschfeld i Vålerenga buret. Da hadde Molde allerede hatt en kontring som nesten gav mål.

Kampen bølget lenge fram og tilbake da begge lag var hissige på kontringer. Luton Shelton tok med seg Joshua Gatt på tur ved flere anledninger i den første omgangen. Bare en god Bugge Pettersen i Molde buret hindret scoring for spissen.

OVERTRÅKK: Espen Bugge Pettersen tråkket over på trening dagen før kampen mot Vålerenga. Foto: Fredrik Ø. Sandberg.
OVERTRÅKK: Espen Bugge Pettersen tråkket over på trening dagen før kampen mot Vålerenga. Foto: Fredrik Ø. Sandberg. Vis mer

Den samme Shelton ble også snytt for en klar straffe da han ble lagt i bakken av Gatt, men dommeren vinket spillet videre.

Fem minutter før slutt hadde Molde en kanonade av sjanser. Først lobber Angan ballen frekt over Hirschfeld og i tverrligger fra langt hold før spissen viste sine kunster like etterpå.

Et langt oppspill fra Wolff Eikrem havner skrått ute på høyresiden hvor Angan er i en duell. Han lar ballen gjøre jobben og smeller den opp i krysstanga og i nettet bak Hirschfeld, en nydelig scoring av spissen. Til stor ergelse for VIF-trener Martin Andresen

- Vi var ikke gode i den siste tredjedelen av spillet. De er mye farligere enn oss. Det går på hele linja, vi må bli bedre. Fotball handler om å score mål, sa Martin Andresen til TV2 etter kampen.

Bølget fram og tilbake Like før pause fikk hjemmelaget reduseringen ved Fegor Ogude som stanget inn 1-2 etter en perfekt slått corner fra Fellah.

Den andre omgangen bølget også fram og tilbake. Hjemmelaget jaget utlikning og bortelaget var alltid farlige på kontringer. Nærmest kom hjemmelaget, men Bugge Pettersen vartet altså opp med noen fantastiske redninger.

Matchvinner: Angan scoret to mål og var svært delaktig i seieren til Molde.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Matchvinner: Angan scoret to mål og var svært delaktig i seieren til Molde. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media