Bugge: Stødig og i form. Jarstein: Offensiv og erfaren.

Her er Grodås' vurdering før det viktige keepervalget.

SUVEREN TRIO: Landslagssjef Egil Drillo Olsen vurderte ikke å ta med en tredje keeper nå som Jon Knudsen (midten) ikke kan være med mot Danmark. Valget står mellom Espen Bugge Pettersen (venstre) og Rune Almenning Jarstein (høyre).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SUVEREN TRIO: Landslagssjef Egil Drillo Olsen vurderte ikke å ta med en tredje keeper nå som Jon Knudsen (midten) ikke kan være med mot Danmark. Valget står mellom Espen Bugge Pettersen (venstre) og Rune Almenning Jarstein (høyre). Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet) Et av de første spørsmålene landslagstrener Egil Olsen fikk under dagens presentasjon av troppen til Danmark-kampen, var om han kunne si litt om valget mellom keeperne Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein.

- Nei, svarte Drillo kort og høflig, og gjorde det klart at han setter sin lit keepertrener Frode Grodås før han gir sjefens siste ord om hvem som skal være Norges sisteskanse i den viktige kvalikkampen nå som Jon Knudsen er skadet.

Og Grodås gleder seg til å ta det valget - det vil si - han gleder seg over at han har to såpass gode alternativer å vurdere.

- Jeg er veldig bekvem med de to keeperne vi har, jeg har ikke tatt ut noen, men vil gjerne se på disse første øktene hvordan det ligger an. Beslutningen kommer ut av det utover i uka, sier Grodås til Dagbladet.

- Hva ser du etter i løpet av en sånn treningsuke?

- Jeg vet hvilket nivå de ligger på til vanlig, men jeg ser etter om de har hode og kropp på plass. Når du har drevet med dette i 150 år snart, så ser man om balansen er der, om keeperen gleder seg til dette - jeg tar det ganske kjapt.

Erfaring mot form
Hverken Jarstein eller Bugge Pettersen er veteraner i landslagssammenheng, men Viking-målvakten har ni landskamper mot Molde-målvaktens to.

GLEDER SEG TIL TRENING: Frode Grodås (midten) føler seg sikker på at han vil merke hvem av Jarstein og Bugge Pettersen som fortjener den viktige keeperplassen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GLEDER SEG TIL TRENING: Frode Grodås (midten) føler seg sikker på at han vil merke hvem av Jarstein og Bugge Pettersen som fortjener den viktige keeperplassen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

For Frode Grodås er det en av faktorene som spiller inn.

- Det er to veldig gode keepere, med litt forskjellige styrker. Rune er en mer offensiv keeper, mens Espen spiller litt mer på det sikre. Espen har hatt en veldig god vinter med gode kamper, mens Rune kanskje har litt mer internasjonal erfaring, oppsummerer Grodås.

- Usikkerhet rundt keeperplassen blir ofte framstilt som et problem - er det det?

- Nei, dette med at det blir litt konkurranse, det må du takle som landslagskeeper. Vi fungerer godt sammen og diskuterer, og keeperne er gode til å backe hverandre opp uansett hvem som skal spille. Jeg syns ikke det er noe problem i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

Knudsen kommer tilbake
For Jon Knudsen er det selvfølgelig surt å se den viktige Danmark-kampen glippe etter å ha vært Egil Olsens klare førstevalg det siste året.

Frode Grodås, som ble veteran han også, frykter imidlertid ikke at 36-åringens landslagskarriere kan være over nå som en av utfordrerne får sjansen til å overbevise.

- Den beste står på landslaget uansett. Jon har vært den beste det siste året, og derfor har han stått. Kommer han tilbake og fortsatt er den beste, så vil han stå igjen. Det er ingenting i veien for at han skal kunne stå i flere år framover, sier Grodås, men legger til:

- Det er klart det er en gyllen sjanse for den som får sjansen nå.

Uansett hvem han til slutt anbefaler til Egil Olsen tror Frode Grodås det er ute på banen kampen kommer til å bli avgjort.

- Jeg håper vi klarer å spille med det trøkket og den intensiteten vi kan, og at vi sammen med publikum lager en atmosfære som Danmark ikke liker helt, sier han.

- Det er ekstra deilig med nabooppgjør, den formuleringen «alle landskampers mor» tror jeg er veldig beskrivende, sier Grodås.