VANT: Norske William Buick vant i kveld verdens mest verdifulle løp. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah
VANT: Norske William Buick vant i kveld verdens mest verdifulle løp. Foto: REUTERS/Ahmed JadallahVis mer

Buick seiret i Dubai - red inn snaut 50 millioner

Får 10 % selv.

(Dagbladet): William Buick (26) fra Bærum kunne på ryggen til hesten Prince Bishop ri inn til seier i World Cup-løpet i Dubai.

Dermed red han i kveld inn hele 47 millioner kroner, der 10 %, 4,7 millioner, går til Buick selv. Resten går til sjeikene - og blant annet kronprinsen av Dubai - som eier hesten Buick rir.

- Jeg kan ikke forklare hva jeg føler nå. Det er helt surrealistisk. Takk til alle i teamet som har jobbet så hardt i hele vinter.

- Dette er en lagseier. Når jeg kommer hjem og får slappet av vil det kanskje synke inn, sier Buick i seiersintervjuet ifølge en pressemelding fra arrangøren.

- Jeg så meg ikke tilbake og kjørte på. Dette betyr alt. Nå får vi muligheter ikke mange andre får. Dette er bare begynnelsen, sier Buick.

I 2010, på samme dag, fikk Buick sitt gjennombrudd. Da red han inn over 20 millioner norske kroner, og det var den største summen han har ridd inn i ett enkelt løp.

Inntil nå.

Buick er sønn av Øvrevolls tidligere championjockey Walter Buick. 26-åringen begynte å vanke i stallene på Norges eneste galoppbane som guttunge. Skolebenken måtte vike for hesteryggen ganske tidlig.