Bulgaria-sjefens svar på Høgmos utspill: - Blir ikke akkurat nervøs

Tror på Norge-skalp.

VIL DOMINERE: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo ønsker at Norge skal dominere oppgjøret mot Bulgaria på Ullevaal i kveld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VIL DOMINERE: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo ønsker at Norge skal dominere oppgjøret mot Bulgaria på Ullevaal i kveld. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Entusiasmen rundt Per-Mathias Høgmos prosjekt var i ferd med å forsvinne etter en rekke tap og den svake starten på EM-kvaliken, med 0-2 hjemme for Italia.

3-0-seieren mot Malta endret imidlertid det, i hvert fall i noen dager, til tross for at den vesle øynasjonen ikke akkurat er i Europa-toppen.

Kveldens motstander, Bulgaria, innehar 46. plassen på FIFA-rankingen, altså nesten 30 plasser høyere enn Norge. Likevel sier Høgmo at han regner med at Norge kommer til å ha ballen mest i nøkkeloppgjøret på Ullevaal.

- Bulgaria er en tradisjonsrik nasjon. De spilte VM-bronsefinale i 1994 og har bygget opp en ny generasjon. De har sine styrker, men de er et lag som vi i perioder vil styre mot. De kommer nok til å skape målsjanser mot oss, sier Høgmo på pressekonferansen i forkant av kveldens oppgjør.

- Ikke nervøs Bulgaria har ingen spesielt kjente navn for norske fotballfans, men flere av spillerne figurerer til daglig i Bundesliga og russisk fotball.

Landslagssjef Ljuboslav Penev virker ikke akkurat skremt da Dagbladet konfronterer ham med Høgmos utspill om at Høgmo regner med at Norge vil styre:

- Det gjør meg ikke nervøs hvis de har ballen mer enn oss. Det er ikke alltid det laget som har ballen mest som vinner, verken statistisk eller praktisk sett, sier Penev til Dagbladet.

Ifølge rapportene er Bulgaria et kontringssterk, teknisk og fysisk sterkt lag. Lagkaptein og angrepsspiller Evelin Popov (26), som spiller for russiske Kuban Krasnodar, skal være en av spillerne Norge må se opp for i kveld.

- Vi må spille på vårt beste for å vinne i morgen. Vi må bruke de våpnene vi har best mulig. Jeg vet samtidig hvordan Norge spiller. De er disiplinerte hele veien, godt organiserte og sterke individuelt, sier Bulgaria-sjef Penev.

Lav snittalder Per-Mathias Høgmo, på sin side, var mest opptatt av å snakke om eget lag i går kveld.

- Det har vært viktig å få inn defensiv trygghet i laget vårt, som er svært ungt. Vi har en snittalder på litt over 23 år. Mye handler om å bygge gode relasjoner som utvikler seg fra kamp til kamp. Om å få enkeltspillere som vokser inn i kollektivet, sier Høgmo, i kjent stil.

Norges sjef vil imidlertid ikke være med på at kveldens oppgjør er livsviktig, med tanke på den viktige 3. plassen i Norges gruppe, som mye tyder på at Norge og Bulgaria vil slåss om.

- Hver kamp kan bety tre poeng, og det skal fortsatt spilles om 24 poeng, så ingenting avgjøres mandag. Men med seier får vi et godt utgangspunkt. Uavgjort er til å leve med, og tap gjør at de får tre poeng på oss, sier han.

Ingen Stoichkov Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred innrømmer at han ikke vet spesielt mye om dagens utgave av Bulgaria.

TROR PÅ SEIER: Bulgaria-trener Ljuboslav Penev (i midten) og keeper Nikolai Mihailov (t.h.) tror på tre poeng mot Norge. Bulgarias pressesjef t.v. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TROR PÅ SEIER: Bulgaria-trener Ljuboslav Penev (i midten) og keeper Nikolai Mihailov (t.h.) tror på tre poeng mot Norge. Bulgarias pressesjef t.v. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Jeg har møtt dem på U21 og helt ned til U15, og de har alltid gode ballspillere, de slåss og kjemper. Det er jo en stor fotballnasjon fra gammelt av, men jeg vet lite om laget, per dags dato, sier han.

- Det ser ikke ut som om de har en ny Hristo Stoichkov?

- Jeg håper ikke det! Han er gammel, så jeg håper ikke det kommer en ny Stoichkov nå, det hadde vært kjedelig.