Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bulgaria trekker vektløfterlaget

Bulgarias OL-komité bestemte seg i natt for å trekke vektløfterlaget fra videre deltakelse i Sydney-lekene etter at tre medaljevinnere er tatt i doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trekker laget, sa landets OL-president Ivan Slavkov. Noen timer tidligere hadde IOK-president Juan Antonio Samaranch meddelt at bulgarerne kom til å betale en bot på 50 000 dollar for å få bli i lekene.

Gullvinneren Izabela Dragneva (48 kg kvinner) og bronsevinner Sevdalin Mintsjev (62 kg menn) ble fredag diskvalifisert. Deres prøver viste spor etter det vanndrivende stoffet furosemid. Sølvvinner Ivan Ivanov i mennenes 56 kg-klasse er tidligere fratatt medaljen etter å ha testet positivt på samme stoff.

Dragneva ble feiret som historiens første kvinnelige OL-mester i vektløfting. At hun måtte diskes hun for doping er et nytt slag rett i trynet for sporten som nå har grunn til å frykte for sin plass på OL-programmet.

(NTB)