UPOPULÆR?: Dimitar Berbatov er kanskje den mest kjente, men ikke den mest populære fotballspilleren i Bulgaria. Foto: AP Photo/Jon Super
UPOPULÆR?: Dimitar Berbatov er kanskje den mest kjente, men ikke den mest populære fotballspilleren i Bulgaria. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Bulgarias statsminister kåret til årets spiller foran Berbatov

Borisov (52) spiller av og til i 3. divisjon.

(Dagbladet): Bulgaria klarte ikke å kvalifisere seg til neste års EM - og bulgarerne er tydeligvis ikke fornøyd med prestasjonen til landets fotballspillere.

Det beviste kåringen da årets spiller i Bulgaria skulle stemmes fram.

Statsminister Boiko Borisov vant sensasjonelt kåringen foran stjernen og Manchester United-spiller Dimitar Berbatov, melder nyhetsbyrået Reuters.

Borisov som er 52 år, spiller av og til på 3. divisjonslaget Vitosha Bistritsa. Han fikk 44 prosent av stemmene, mens Berbatov fikk 24 prosent.

- Det er en protest. Dette betyr ikke at Borisov er den beste spilleren, men at fotballen i Bulgaria trenger en reform og ny politikk, sier statsministeren via en pressemelding.

- Jeg foreslår at stemmene strykes og at den beste unge spilleren får prisen, fortsetter statsministeren.

Bulgaria gjennomførte nylig sin dårligste EM-kvalifisering og endte sist i gruppa med fem poeng på åtte kamper. De klarte heller ikke å få noen lag til Champions League eller Europa League.

Mange bulgarere boikottet årets avstemming, og det rapporteres om bare 8 000 stemmer. En av årsakene til Berbatovs 2. plass er kanskje at han ga seg på landslaget før VM i 2010.

Dette er lista:

1. Boyko Borisov ("Vitosha Bistrica") - 44% (3 501 stemmer)
2. Dimitar Berbatov ("Manchester United") - 24% (1 955 stemmer)
3. Vasil Lukaev ("Shipka Dragor") - 5%
4. Nikolay Mihaylov ("Twente") - 5%
5. Stiliyan Petrov ("Aston Villa") - 5%
6. Vladimir Gadzhev ("Levski") - 3%
7. Branimir Kostadinov ("Botev Vratsa") - 2%
8. Hristo Yovov ("Levski") - 1%
9. Spas Delev (CSKA) - 1%
10. Todor Yanchev (CSKA) - 1%

PLAYER OF THE YEAR: Statsminister Boiko Borisov sammen med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov
PLAYER OF THE YEAR: Statsminister Boiko Borisov sammen med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov Vis mer