Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grace Bullen i EM

Bullen ikke i nærheten av nytt EM-gull

Norges medaljegrossist Grace Bullen fikk det knalltøft og gikk på et klart kvartfinaletap i 57-kilosklassen under bryte-EM i Russland torsdag.

TØFT: Grace Bullen fikk det ikke til å stemme i EM, og røk i kvartfinalen. Her fra 2016, i duell mot Natalija Sjinisjin fra Aserbajdsjan. Foto: AFP PHOTO / Ilmars Znotins
TØFT: Grace Bullen fikk det ikke til å stemme i EM, og røk i kvartfinalen. Her fra 2016, i duell mot Natalija Sjinisjin fra Aserbajdsjan. Foto: AFP PHOTO / Ilmars Znotins Vis mer

21-åringen fra Fredrikstad kom til kort i møtet med Alyona Kolesnik fra Aserbajdsjan. Kampen var over etter bare litt over ett minutt. Kolesnik vant 10-0.

I kvalifiseringen gikk Bullen så vidt videre etter 4-4 mot polske Jowita Wrzesien, som plukket to poeng i løpet av de siste sekundene.

Bullen vant i fjor sitt første EM-gull på seniornivå. Hun har også ett sølv (2016) og en bronse (2015). Alle medaljene kom i 58-kilosklassen.

I år var hun tvunget til enten å gå opp eller ned en vektklasse. Bullen valgte overraskende å gå ned til 57 kilo.

- Jeg går ned en vektklasse fordi der møtes verdens tøffeste kvinner, sa hun til NRK før mesterskapet i russiske Kaspisk.

- Jeg kunne gått i 59 hvor det er halvparten så mange utøvere som det er i 57, men det viktigste for meg er å bli husket for måten jeg bryter på. Jeg vil at handlingene mine skal tale høyere enn medaljene mine, la hun til.

Det skulle vise seg at 57-kilosklassen var akkurat så tøff som antatt.

Tidligere i uken tok Stig-André Berg EM-sølv i 63-kilosklassen i gresk-romersk bryting. Han tapte 2-3 i finalen mot rumenske Mihai Radu Mihut.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media