Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Bullshit å kalle oss EM-favoritter

Norge gjorde det unødvendig spennende mot Spania.

Håndballjentene vant så vidt over spansk kaos og fikk revansj for fjorårets VM-tap. Seier 26-25 sendte Norge rett til EMs mellomrundespill.

Håndballjentene har to seirer av to mulige så langt i mesterskapet og er allerede gruppevinner. I Marit Breiviks 300. kamp som landslagstrener ble Vigdis Hårsaker norsk toppscorer med seks fulltreffere.

Men Spania skapte mer trøbbel for Norge enn Breiviks jenter hadde ønsket. Det ultraoffensive, spanske 3-3-forsvaret gjorde Norge til tider handlingslammet, og feilene florerte på banen.

Norge scoret 14 ganger i første omgang, men samtidig bommet jentene på hele ti skudd. Kaptein Gro Hammerseng sto uvanlig nok uten scoringer til pause, og hun ventet ytterligere sju og et halvt minutt før hun ble notert på scoringslista.

Playmaker Katja Nyberg var ikke stort bedre. Hun scoret sitt første etter 29 og et halvt minutt.

Etter pause satte Norge mer fart på krysningsspillet som våpen mot spanjolenes forsvarsverk. Det var mer vellykket, selv om bomskuddene fortsatt satt løst. I sluttminuttene reduserte Spania flere ganger og lå bare ett mål bak, men Hammerseng og co. hadde kontroll.

Spanias nye trener, Miguel Angel Florido Martinez, tror Norge har store ting på gang.

- Jeg anser Norge som EMs store gullfavoritt ved siden av Ungarn, sa han.

image: -  Bullshit å kalle oss EM-favoritter

Torsdag vant Norge EMs første slag; åpningskampen mot Ukraina (27-24). Bronselaget fra OL sørget for norsk bom i fjorårets VM.

Men først to dager senere var hevnen etter VM-fiaskoen fullbyrdet med seieren over Spania, som i Kroatia i fjor sjokkerte Norge med seier i kampen om 5. plass. Samtidig rappet de OL-plassen foran nesa på Marit Breivik og co.

Norge spiller siste innledende kamp mot svake Tsjekkia søndag. Neste uke fortsetter mesterskapet med mellomrundespill i Györ. EM-finalen går i Budapest neste søndag.

(NTB)

Vi fulgte kampen live:

image: -  Bullshit å kalle oss EM-favoritter
KJEMPET OG VANT: Katja Nyberg i kamp mot Nely Carla Francisca Gonsales.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media