Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bundesliga-back prøver seg i VIF

Har 19 landskamper for Belgia.

GRAN CANARIA/OSLO (Dagbladet.no): Martin Andresen har vært aggressiv på overgangsmarkedet siden han ble spillende manager i Vålerenga. Men landslagskapteinen er ikke ferdig å handle ennå.

I går kveld ankom Wolfsburg-backen Peter van der Heyden VIFs treningsleir på Gran Canaria.

Han er 31 år, har 19 landskamper for Belgia, den siste av dem mot Portugal i mars i fjor.

Van Heyden har også spilt Champions League-fotball med Club Brügge.

- I utgangspunktet skal han være her i én uke, bekrefter sporsdirektør Jan Erik Aalbu overfor Dagbladet.no.

- Jeg vil ikke si hvor interessant det er ennå, men han har en god del landskamper, og har spilt med Bengt Sæternes og Rune Lange i Brügge.

- Så det er de som har tipset?

- Det er andre som har tipset, men vi har forhørt oss med dem, sier Aalbu.

SKAL TRENE MED VIF: Peter van der Heydens kontrakt med Wolfsburg går ut i år. Nå kan neste stoppested for 31-åringen være Vålerenga. Her i aksjon mot Bayern Münchens Luca Toni i november. Foto: REUTERS
SKAL TRENE MED VIF: Peter van der Heydens kontrakt med Wolfsburg går ut i år. Nå kan neste stoppested for 31-åringen være Vålerenga. Her i aksjon mot Bayern Münchens Luca Toni i november. Foto: REUTERS Vis mer

Om belgieren slutter seg til Vålerenga, gir han Allan Jepsen sylskarp konkurranse på venstrebacken. Kontrakten hans med Bundesliga-klubben går ifølge klubbens hjemmeside ut i 2008.

Skullerud så USA-Sverige

Og enda flere landslagsspillere kan være i anmarsj.

På lørdag var hovedtrener Tor Ole Skullerud i California og så USA - Sverige, der amerikanerne vant enkelt 2-0. Han dro neppe dit for å jobbe med brunfargen.

Vålerenga har allerede hentet én spiller fra MLS, keeper Troy Perkins, og nå kan en ny amerikaner være aktuell.

Ronny Johnsen har for øvrig også sluttet seg til treningsleiren på Kanariøyene. 38-åringen har til gode å svare på om går løs på en ny sesong i Vålerenga, men skal bruke de to treningsukene på å bestemme seg.

Det kan ligge an til tøffe forhandlinger. Johnsen hadde i fjor 600 000 i grunnlønn, i tillegg til 100 000 per kamp han spilte i over 30 minutter.

image: Bundesliga-back prøver seg i VIF
<B>19 LANDSKAMPER:</B> Her er van der Heyden i aksjon mot Tunisia under VM i 2002.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media