Bundesliga tilbake om ni dager

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund møter Schalke 04 lørdag 16. mai.

TILBAKE: Borussia Dortmund-duoen Julian Brandt og Erling Braut Haaland kan juble over at Bundesliga er tilbake om ni dager. Foto:  REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix
TILBAKE: Borussia Dortmund-duoen Julian Brandt og Erling Braut Haaland kan juble over at Bundesliga er tilbake om ni dager. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bundesliga, med Erling Braut Haaland i spissen, vil være tilbake i spill 16. mai. Det har Den tyske ligaen (DFL) bestemt. Normalt spilles det fredagskamp i Bundesliga, men denne kampen utgår 15. mai.

Det blir kamper for tomme tribuner, og man starter med 26. serierunde, den første runden som ble utsatt i mars.

En av kampene som spilles denne lørdagen er oppgjøret mellom erkerivalene Schalke 04 og Borussia Dortmund (kampen spilles 15.30).

Onsdag kom meldingen om at statsminister Angela Merkel og den tyske regjeringen hadde gitt tillatelse til at Bundesliga kunne gjenoppta kampaktiviteten igjen. Ligaen kunne selv bestemme når, så lenge det var tidligst 15. mai.

Fotballen i Tyskland har jobbet på spreng for å legge forholdene til rette for å kunne gjenoppta kampaktiviteten i midten av mai.

Ifølge tyske medier skal et titalls klubber i tysk toppfotball være på konkursens rand etter to måneders kamppause. TV-inntekter fra de gjenstående kampene vil bøte noe på den situasjonen.

Det gjenstår ni serierunder i Bundesliga. Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund. Siste serierunde spilles helga 27./28.juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer