FULL KONTROLL: Bibiana Steinhaus dømte cupkampen mellom Chemnitzer og Bayern München med godt humør. Foto: NTB scanpix
FULL KONTROLL: Bibiana Steinhaus dømte cupkampen mellom Chemnitzer og Bayern München med godt humør. Foto: NTB scanpixVis mer

Tysk fotball

Bundesligas første kvinnelige dommer utsatt for «practical joke». Hylles for reaksjonen

Bayern München-stjerna Franck Ribéry: - Du må kunne tøyse litt med dommerne også.

Chemnitzer - Bayern München 0-5

(Dagbladet): Bayern München vant oppskriftsmessig 5-0 over Chemnitzer i første runde av den tyske cupen lørdag.

Motstanderen spiller på nivå tre. Men etterpå var det ikke kampen som var det store samtaletemaet, derimot det som skjedde 10-12 minutter før slutt.

Bayerns storstjerne Franck Ribéry skulle ta frispark. I det han bøyde seg ned - og la ballen til rette - dro han i skolissa til kampens kvinnelige dommer, Bibiana Steinhaus (38).

Dette er noe som vanligvis kvalifiserer til gult kort. Men i stedet for å dra fram kortstokken, klappet Steinhaus stjerna lett på skuldra. Nærmest for å si: «Slutt med det der, tøysebukken.»

Moro påfunn

- Det var et moro påfunn. Hun dømte godt. Du må kunne tøyse litt med dommerne også. Men det er viktig at man gjensidig respekterer hverandre, sier Ribéry, ifølge Bild. Flere har lagt ut TV-bildene av situasjonen på sosiale medier.

Bild skriver at Steinhaus ga Ribéry to lette klapp på skuldra. Deretter smilte begge:

- Hun er dyktig og har mye energi, forteller Bayern-profilen, som scoret på det påfølgende frisparket. Den tyske tungvekteren Die Welt følger opp:

- Hun gjorde det eneste riktige - og responderte perfekt.

Historie

Bibiana Steinhaus skriver historie denne sesongen. Hun blir den første kvinnelige dommeren i Bundesliga.

Hun har allerede dømt kamper i 2. Bundesliga. Og så seint som i juni ledet hun damenes Champions League-finale mellom Lyon og Paris Saint-Germain.

Steinhaus har bakgrunn fra politiet. Og ikke bare det: Både tyske og engelske medier har skrevet om forholdet hennes til den tidligere engelske toppdommeren Howard Webb (46).

Bundesliga starter fredag. Åpningskampen er mellom Bayern München og Bayer Leverkusen.

I DET SPØKEFULLE HJØRNET: Franck Ribéry mener det må være rom for humor mellom spillere og dommere, bare begge parter respekterer hverandre. Foto: NTB scanpix
I DET SPØKEFULLE HJØRNET: Franck Ribéry mener det må være rom for humor mellom spillere og dommere, bare begge parter respekterer hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer
DYKTIG: Bibiana Steinhaus
er en høyt respektert dommer i Tyskland. Nå får hun sjansen i Bundesliga. Foto: NTB scanpix
DYKTIG: Bibiana Steinhaus er en høyt respektert dommer i Tyskland. Nå får hun sjansen i Bundesliga. Foto: NTB scanpix Vis mer