Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bunnlagene trenger din hjelp

Har du stemt på klubben i ditt hjerte?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I kveld får Molde følge ned i 1. divisjon. Viking, Tromsø, Odd, Sandefjord eller HamKam må også ta det tunge steget ned noen minutter før klokka 20.

Flere av lagene kan sikre plassen med seier, mens Viking trenger hjelp. Stavanger-laget er avhengig av at noen av de andre snubler, samtidig som de selv slår sølvvinnerne Brann.

Bunnlagene trenger også din hjelp i kampen om stemmer i «Klubben i mitt hjerte».

Her er det ikke tabellposisjon og målforskjell som avgjør. Hjertet ditt banker selvfølgelig like hardt for klubben selv om den kanskje sliter litt akkurat nå.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

Stor interesse i bunnen

Så langt er det toppklubbene som har hanket inn flest stemmer i kåringen, som startet natt til lørdag. Ikke så overraskende kanskje, siden disse klubbene også er fra de største byene.

Men oppslutningen er også stor rundt de andre lagene i Tippeligaen. Flere av bunnlagene ligger på plassene bak de klubbene med aller flest stemmer.

image: Bunnlagene trenger din hjelp

Av lagene som er involvert i bunnstriden - Fredrikstad kan ramle ned på kvalikplass - er det nettopp østfoldingene som har fått flest stemmer så langt.

De ligger et lite stykke foran Tromsø og Viking, som kommer på de neste plassene i den interne nedrykksduellen i «Klubben i mitt hjerte». Resten av lagene kan også klatre opp, dersom det mobiliseres tilstrekkelig i Sandefjord, Molde, Hamar og Skien.

Publikumslag opp

Opprykksklare Aalesund og Strømsgodset hevder seg også bra i kåringen. Spesielt Aalesund har fått mange stemmer, nesten like mange som Fredrikstad.

PS! Det er langt fra bare fotballklubber som har fått mange stemmer så langt. Andre idrettsgrener - og bedriftsidrettslag - sanker masse stemmer.

• Kåringen er delt inn i fem klasser. Her kan du lese mer om klassene og stemme på din klubb.

FORTVILER: Øyvind Svenning er frustrert etter et tap for Lillestrøm tidligere i år. Foto: ERLING HÆGELAND
FORTVILER: Øyvind Svenning er frustrert etter et tap for Lillestrøm tidligere i år. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
KAN REDDE SEG SELV: Tromsø og Sigurd Rushfeldt kan avgjøre alt selv i bunnstriden, hvis de slår Vålerenga på Ullevaal i kveld.