Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Strømsgodset-Viking

Bunnlaget Viking tapte 4-2 for nærmeste nabo på tabellen - resten kan du tenke deg sjøl

I 1986 rykket Viking ned etter en håpløs start med fem poeng på de elleve første kampene. Den elendigheten er nå kopiert. 

VIKING NEST BEST I ALT: Kim Andre Madsen (tv) vinner en av mange dueller for Strømsgodset mens hjemmelaget ennå mente det var greit å spille god fotball på Mareinlyst. Da var Viking sjanseløse. Så fikk tabellens bunnlag litt trøst gjennom to reduseringer mot slutten. Da var det for sent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIKING NEST BEST I ALT: Kim Andre Madsen (tv) vinner en av mange dueller for Strømsgodset mens hjemmelaget ennå mente det var greit å spille god fotball på Mareinlyst. Da var Viking sjanseløse. Så fikk tabellens bunnlag litt trøst gjennom to reduseringer mot slutten. Da var det for sent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset-Viking 4-2 (2-0)

STRØMSGODSET GJORDE SOM Drammen forventer av dem, slo bunnlaget lett selv om de tok inn årene etter en time, og klatret fem plasser på tabellen. Det demper det meningsløse 4-3-3-kravet og gir ro i byen.

SAMTIDIG GIR DET trener Tor Ole Skullerud tro på at det han jobber med er i utvikling, gitt at laget ikke legger av, men har beinet på gassen. For så lenge backene går høyt samtidig, Lars-Christopher Vilsvik henter fram de geniale bakromspasningene mellom mostanders back og stopper, innleggene kommer ofte og innløpene og trøkket i angrepssonen er slik en god offensiv trenger, vel, da er ikke Strømsgodset et frynsete og hjelpeløst fotballag.

Da er Strømsgodset seg sjøl og slik vi kjenner dem.

TOR OLE SKULLERUD har modifisert sin opprinnelige 4-4-2 formasjon og spiller nå med en spiss bak spissen (4-4-1-1). Det gir bedre dynamikk på topp og større dybde i angrepsspillet. Når den hengende spissen leverer som Bassel Jradi gjorde mot Viking, først 3-0 på en strålende enkeltmannsprestasjon, før han kom i angrepsbølge to og avsluttet et av mange gode Godset-angrep til 4-0, gir det også i pose og sekk for den kritiserte treneren. Som ikke har gitt etter under meningsløst press og gått tilbake på egen filosofi.

Han har bare justert litt.

FOR VIKING, PÅ Marienlyst om mulig mer hjelpeløse enn noen gang før denne sesongen, inntil Strømsgodset inviterte dem tilbake i matchen, fortsatte nedturen. Det gjør kursen stadig stødigere mot nedrykk. Akkurat nå er jeg fristet til å bruke den trøstende klisjeen som går på at de trolig vil ha godt av det også. For det er ikke for vanskelig å rykke opp igjen til det øverste sjiktet i norsk fotball, om man tar hele kuren, begynner i den riktige enden og ikke gjør dumme og desperate investeringer i det kommende overgangsvinduet.

Se på Brann som rykket ned i 2014, opp igjen i 2015, tok sølv i 2016 og har lyst på gullet i 2017.

Kan Brann, kan Viking.

I STAVANGER VIL de mest troende selvfølgelig slå terminlista i bordet sammen med den siste halvtimen i Drammen og med rette si det er nitten serierunder igjen og 57 poeng igjen å spille om. Det er mange poeng. Teorien er derfor fortsatt en Viking-venn. Eller trøst om du vil, det er vanskelig å se Vikings venner slik situasjonen er og stadig forverrer seg. For ser du på det Viking har gjort og de fem poengene laget har vunnet gjennom de elleve første kampene er det vanskelig å lene seg på overlevelsesteorien som sansynligvis krever 32 poeng i november.

Med bare en seier så langt er det ikke bare vrient å se hvordan Viking skal vinne ni av de nitten siste.

De er nesten helt umulig.

FOR DET ER ikke uflaks og marginer imot som er Vikings problem. Det er først og fremst udyktigheten. I sine dårligste perioder henger ikke laget sammen i det hele tatt. Derfor kan de heller ikke unnskylde seg med det halve minuttet der denne kampen så definitivt ble avgjort, sekundene Kwesi Appiah ikke reduserte til 2-1 på Vikings første store sjanse, og Godset svarte med å kontre inn 3-0. For det var ikke spennnende selv om eliteseriens bunnlag etter hvert reduserte to ganger og fikk med seg noen gode opplevelser tross alt.

Da Strømsgodset like unødvendig som det var uforklarlig gjorde Tor Ole Skullerud en smule forbanna, var kampen kjørt for lengst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!