Bunnlaget Viking

Fire strake kamper uten scoring gir grunn til bekymring i Viking. I dag møtte stavangerlaget nedrykksdømte Skeid på hjemmebane og tapte 0-1.

Lite hjalp det at Viking-spillerne produserte store målsjanser på løpende bånd. En blanding av udyktighet og en god Roger Vaaler i Skeid-målet, sørget for at Viking nok en gang måtte gå av banen uten nettkjenning.

Ikke siden laget møtte Vålerenga på Stavanger stadion har Viking scoret mål i eliteserien. Det var 16. mai, og resultatet ble seier 2-0. 15 målsjanser skapte laget søndag. Ingen greide spillerne å utnytte.

- Det føles helt uvirkelig å tape en slik kamp. Vi befinner oss i en alvorlig situasjon, sa Vikings danske trener Poul Erik Andreassen. Han har en vanskelig oppgave foran seg med å føre den kantrede skuta på rett kjøl igjen før han må forlate trenerjobben etter inneværende sesong.

Brant sjanser

Islendingen Rikhardur Dadason greide alene å brenne fem-seks målsjanser. Viking er i fritt fall mot bunnen etter tapet. Laget har bare 13 poeng på 11 kamper, det samme som Vålerenga og Skeid (12 kamper).

Roger Vaaler i Skeid-målet reddet mesterlig ved flere anledninger.

- Jeg vil ikke skryte av meg selv. Spillerne jeg hadde foran meg ryddet opp det meste som kom av Viking-forsøk. Vi hadde flyt i laget, og vi hadde flaks, sa Roger Vaaler.

- Angrer ikke

Skeid scoret kampens eneste mål på den første målsjansen oslolaget spilte seg til. Et cornerspark etter 20 minutters spill stusset Ole Petter Johansen videre til Iver Sletten, som stanget ballen i mål med hodet.

- Jeg angrer ikke på det taktiske opplegget i kampen. Vi kom til mange målsjanser, som viser at de faglige valgene var riktige, sa Poul Erik Andreassen.

Viking kan gå en dyster tid i møte. I neste serierunde står Stabæk på motsatt banehalvdel, mens Molde venter i påfølgende kamp.

(NTB)