VIDERE: Katrine Maaseide (bildet) og Ingrid Tørlen er klare for åttedelsfinale i sandvolleyball-EM i Kristiansand.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
VIDERE: Katrine Maaseide (bildet) og Ingrid Tørlen er klare for åttedelsfinale i sandvolleyball-EM i Kristiansand.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

Bunnsolide EM-veteraner til åttedelsfinale

- Trives best med kniven på strupen, sier Tørlen og Maaseide.

Tretti minutter med solid håndverk sendte Kathrine Maaseide og Ingrid Tørlen til åttedelsfinalen i sandvolleyball-EM.

- Jeg liker meg best med kniven på strupen, sa en fornøyd Ingrid Tørlen.

De norske jentene var heldige med første del av sluttspilltrekningen foran EM i Kristiansand. Sveitsiske Isabelle Forrer/Anouk Vergé-Dépré er relativt ubeskrevne navn i internasjonal sammenheng, i hvert fall som lag.

De klarte da heller ikke å by de norske jentene nevneverdig kamp. Sluttresultatet 2-0 (21-13, 21-14) gir et godt bilde av kampen, hvor det bare en liten stund i begynnelsen av andre sett var en viss usikkerhet å spore hos Maaseide/Tørlen.

- Jeg tenkte vi kanskje skulle ta en timeout på 0-3, men Maaseide sa kontant nei. Da skjønte jeg at hun hadde kontroll, sier Ingrid Tørlen.

Andre del av sluttspilltrekningen falt ikke like heldig ut for de norske jentene. I åttedelsfinalen fredag ettermiddag venter nemlig de nederlandske EM-favorittene Sanne Keizer/Marleen van Iersel, som tok bronse i Grand Slam-turneringen i Klagenfurt i forrige uke. Med kun ett unntak har nederlenderne niendeplasser eller bedre de siste tolv månedene.

- Vi møtte dem under VM i Roma og klarte oss bra da, selv om vi tapte. Vi må presse dem på serve, så er alt mulig. Vi har i hvert fall alt å vinne, de har alt å tape. Og personlig liker jeg meg best når det er vinn eller forsvinn, når du virkelig har kniven på strupen, sier Ingrid Tørlen.

(NTB)