Bunnsolide Molde bommet på straffe - vant likevel enkelt

18 kamper uten tap i Tippeligaen.

(Dagbladet): Sarpsborg 08 - Molde 0-2.

Serieleder Molde gikk til møtet med Sarpsborg med ferskt press servert av Odd og deres seier borte mot Stabæk i ettermiddag, men ingenting ser ut til å kunne dytte Tor Ole Skullerud og gjengen hans ut av gullkurs denne høsten.

Igjen leverte romsdølingene en lite spektakulær prestasjon - de bommet også på et straffespark - men laget virker bunnsolid, og da de fikk scoringen noen få minutter ut i andre omgang, så de seg aldri tilbake.

Nå har Molde spilt 18 kamper uten å tape i Tippeligaen, med det eneste feilskjæret helt tilbake i andre serierunde. Seks poengs ledelse ned til Odd på sølvplass er ikke et hav, men det er ikke mye som tyder på at guttene fra rosenes by skal la tittelen glippe.

- Det var solid gjennomført, en god bortekamp. Vi slapp til få sjanser og skapte mer enn nok, jeg syns det er veldig fortjent at vi vinner, sier Tor Ole Skullerud.

Straffebom fra Forren Molde var best før pause, selv om de ikke skapte mange store sjanser i Sarpsborg.

SELVMÅL: Kristoffer Tokstad (midt i bildet) snur seg snart og ser at ryggen hans har sendt ballen inn i eget mål til 1-0 for Molde.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SELVMÅL: Kristoffer Tokstad (midt i bildet) snur seg snart og ser at ryggen hans har sendt ballen inn i eget mål til 1-0 for Molde. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget var først farlige da Alejandro Castro skjøt like over fra voldsomt langt hold etter 17 minutter, men det var serielederen som skulle få muligheten til å ta ledelsen fra straffemerket like før garderobegang, etter en feilaktig blåst ellevemeter.

Ingen tvil om at Ole Heieren Hansen la Mattias Mostrøm i bakken på vei gjennom forsvaret, det var imidlertid en gal avgjørelse av dommer Tore Hansen da han vurderte at forseelsen skjedde innenfor seksten.

Heldig for ham sånn sett at det gikk som det gikk, for Vegard Forren misbrukte muligheten med et svakt skudd som Gudmund Kongshavn ikke slet fælt med å stoppe. Returen fra Forrens hode stusset tverrligger og forsvant ut av banen.

Selvmål Men etter pause løsnet det altså for Molde.

Bare et par av de siste 45 minuttene var spilt da bortelaget tok ledelsen, klabb og babb inne i feltet etter en corner sendte til slutt ballen i ryggen til Kristoffer Tokstad, og derfra fant den veien inn i Sarpsborg 08-spillerens eget nett.

Derfra og ut så Molde komfortable ut, og om noen i Skien håper på vaklende serieledere etter hvert, så så vi ingen tegn til det i kveld.

Innbytter Tommy Høiland doblet ledelsen på retur fra en god Gudmund Kongshavn-redning et knapt kvarter før slutt, og de tre poengene var sikret med overbevisning.

Da fossregnet akkompagnerte de siste minuttene i Sarpsborg, hadde nok Tor Ole Skullerud og co nesten allerede rettet blikket mot neste serierunde, og hjemmekampen mot Aalesund.

- Det er et herlig derby som vi gleder oss veldig til. Det blir artig. Odd er imponerende stabile, så det ser ut som det er to lag som holder stø kurs i toppen, sier Tor Ole Skullerud.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp mot et veldig godt lag, og i dag var de skarpe, og lot oss ikke spille spillet vårt. Molde fortjente seieren, sier Sarp-trener Brian Deane.