TETT KAMP: Starts Uduak Cyril Idemokon klarte aldri å score mot Viking og tapte 1-0 på Sør Arena i ettermiddag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TETT KAMP: Starts Uduak Cyril Idemokon klarte aldri å score mot Viking og tapte 1-0 på Sør Arena i ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Bunnsolide Viking holdt nullen for tredje gang på rad da Start ble slått i Kristiansand

1-0-seier.

Start - Viking 0-1 (0-1) 
(Dagbladet): Start vant 2-1 over Viking i en treningskamp i februar, men i formiddag var gnisten fra i vinter åpenbart borte. Til tross for enkelte tilløp var det Viking som var best i førsteomgang. 

- Jeg syns det var en jevn omgang, sa derimot Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 i pausen, og mente at sørlendingene bare trengte å kneppe til litt for å komme tilbake i kampen.

For de lå allerede under med ett mål, og selv om Suleiman Abdullahi fikk en uvanlig god treff da han ryggende banket ballen i nærmeste hjørne fra fjorten meter, var Start-forsvaret utrolig passive på både innlegget i forkant og nedfallsfrukten etter det. 

Forvandlingen
Hadde Abdullahi bare truffet halvparten så bra da han tre minutter senere tok ned et langt oppspill fra Viking-kaptein Andre Danielsen og kom alene med Håkon Oppdal i Start-målet, hadde Viking gått til pause med tomålsledelse, men dessverre var avslutningen bokstavelig talt til side for mål. 

- Vi må og skal komme tilbake, sa Start-kaptein Kritoffer Ajer i pausen, og regnet med å få en skyllebøtte av trener Pedersen.

Uansett hva som må ha skjedd i hjemmegarderoben ved halv tid må det ha virket. Start gikk i strupen på Viking med en gang og skapte mer på ti minutter enn de hadde gjort i hele førsteomgangen.

Uten uttelling. Og etter tjue minutter hadde Start løpt fra seg. Da var det stort sett stillingskrig til Andre danielsen nesten forærte hjemmelaget utligningen med med et forferdelig tilbakespill til keeper. 

Viking slapp med skrekken. 

Sluttspurten
Det gjorde de da Start satte i gang sluttspurten også. Fem minutter før slutt hamret de gulkledde løs på målet til Iven Austbø, men ballen ble enten blokkert, eller gikk like utenfor mål. 

Ajer bommet på ballen på overtid da han fikk sjansen fra sju meter, og Austbø plukket det som kom av andre forsøk. 

Frustrerte Start-spillere måtte bare konstatere at Tapio Heikilläs hodestøt mot Lillestrøm i serieåpningen så langt er det eneste tellende resultatet framover på banen etter 270 spilte minutter. 

- Jeg syns vi hadde fortjent å få med oss noe fra kampen i dag, sier Start-trener Pedersen til TV 2. 

- Det er en helt jevn kamp mot en av de som er tippa helt oppi der på tabellen, så det er mye bra vi tar med oss i dag, fortsetter han. 

Med seieren går Viking opp på andreplass på tabellen, med sju poeng og færre scorede mål enn serieleder Viking. Start forblir på to poeng og er på 11. plass på tabellen.