- Bur ham inne! Trist at det fortsatt finnes slike idioter i feltet

Johan Kaggestads drøm om et dopfritt Tour de France ble knust. Kurt Asle Arvesen er forbanna.

(Dagbladet.no): - Jeg registrerer at en gammel mann er tatt, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.no, som kommentar til at Manuel Beltrán er avslørt for EPO-bruk.

Den 37 år gamle, spanske ringreven, som blant annet har bakgrunn som hjelperytter for Lance Armstrong, ble avslørt etter den første av årets Tour de France-etapper, sist lørdag.

Han ble i kveld suspendert av sitt lag, Liquigas. Hvis B-prøven bekrefter det første funnet, blir han sparket med umiddelbar virkning - og kanskje saksøkt.

- Bur ham inne! Trist at det fortsatt finnes slike idioter i feltet, skriver den norske Tour de France-deltakeren Kurt Asle Arvesen i en tekstmelding til Dagbladet.no i kveld.

- Tjukk i huet

Kaggestad konstaterer at hans optimistiske spådom før rittet startet, ikke slo til.

- Før årets ritt håpet du på at vi endelig fikk et reint Tour de France?

- Ja, jeg har tidligere sagt at de som doper seg under årets Tour de France, er tjukke i huet. Og da gir det seg sjøl at jeg mener Beltrán er tjukk i huet hvis han har dopet seg, svarer sykkeleksperten.

I kveld gjennomførte fransk politi en razzia på Liquigas\' hotell, samtidig som de tok Beltrán i arrest. Der kan de holde ham i inntil 24 timer.

- Bur ham inne! Trist at det fortsatt finnes slike idioter i feltet

- Mange jobber godt

Det store spørsmålet nå, er det om de kommer flere dopingsaker kjapt etter den første.

- Det er vanskelig å si. Mange av lagene jobber veldig godt med antidoping, understreker Kaggestad.

Han vil ikke uten videre knytte Beltráns juks til Tour de France-kongen Armstrong, som han samarbeidet med så seint som i 2006.

- De var ikke på samme lag sist Beltrán var i dopingsøkelyset, så jeg vil ikke si at det er noen indikasjoner på en kobling til Armstrong. Men som jeg alltid har sagt: en gang doper, alltid doper. De som har fått smaken på fordelene det forbudte stoffet gir, har vanskelig for å legge det av seg, påpeker Kaggestad.

Nytt doping-sirkus?

Tidligere i dag ble det kjent at omtrent ti Tour de France-ryttere hadde unormale blodverdier før rittet startet. Dette kan være et tegn på nettopp EPO-bruk.

Seinere kom nyheten om at sammenlagtfavoritten Alejandro Valverde igjen er under doping-etterforskning, for den angivelige koblingen til «Operasjon Puerto».

FØRES BORT: Manuel Beltrán suspenderes av Liquigas-laget etter at han ble avslørt for EPO-bruk. Foto: NICOLAS BOUVY/EPA/SCANPIX
FØRES BORT: Manuel Beltrán suspenderes av Liquigas-laget etter at han ble avslørt for EPO-bruk. Foto: NICOLAS BOUVY/EPA/SCANPIX Vis mer

Også han er for øvrig spansk.

- Beltrán er et typisk eksempel på den gamle, spanske dopingkulturen, kommenterer Kaggestad, som med det uttrykker håp om at den nye generasjonen er ærligere.

Hvis ikke, risikerer vi et nytt doping-sirkus, slik vi har sett stort sett alle de siste åra.

KLAR TALE: Johan Kaggestad er overrasket over at Manuel Beltrán er EPO-tatt. Før Tour de France trodde og håpet at dette rittet ble uten juks.