Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buraas klar for Nagano-gull

KITZBÜHEL (NTB): Bærumgutten Hans-Petter Buraas kjørte i dag ned til andreplass i verdenscuprennet i slalåm i Kitzbühel. Plasseringen er hans beste noensinne, men Buraas drømmer nå om en seier: I Nagano-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen hadde et glimrende utgangspunkt etter en sterk førsteomgang. Han ledet med 17 hundredeler på østerrikeren Thomas Sykora og hadde sjansen til å ta karrierens første verdenscupseier.

Men det holdt bare nesten. Sykora kjørte glimrende og passerte målstreken 98 hundredeler foran landsmannen Thomas Stangassinger, som takket være en kanonomgang klatret fra 15. til 3. plass. Buraas ble nummer to, 18 hundredeler bak Sykora.

- Jeg gjorde en liten feil på toppen og mistet litt av farten. Det ble helt utslagsgivende i dag, men jeg er godt fornøyd med andreplass også, sa Buraas til NTB.

Slappe av

Det var mindre folk enn i helgen, men stor stemning i målområdet da nordmannen nok en gang bekreftet at han ikke er et blaff. Nå reiser Buraas hjem til Norge for å pleie formen. Neste gang vil han vinne.

- Da må det bli i Nagano. Hvorfor ikke, det er jo det neste slalåmrennet, sa han optimistisk og la spøkefullt til at det kanskje er flere som har lyst til å vinne akkurat den konkurransen. - Jeg drar hjem til Norge og reiser på fjellet sammen med mine foreldre for å slappe av litt og trene. Kanskje blir det også et par FIS-renn på meg. Det skulle ikke forundre meg mye om jeg også må skrive selvangivelse, fortsatte Buraas i sin vante, lystige tone.

- Selvtilliten er i hvert fall på topp etter den siste måneden. Det har gått over all forventning, det blir bare morsommere og morsommere for hver gang, mente bærumgutten og la til at han har mindre å tape enn de etablerte kjørerne i Nagano.

Falt nedover

Tom Stiansen og Ole Kristian Furuseth lå på henholdsvis 6. og 9. plass etter første omgang, men ingen av dem klarte å holde plasseringen. Furuseth kjørte ned til 10. plass og var 13 hundredeler foran Stiansen på plassen bak.

Både Finn Chr. Jagge og Kjetil André Aamodt slet i finaleomgangen. Aamodt, som allerede i første omgang kom på etterskudd etter en stav-hekting, endte på en skuffende 20. plass, hele 3,06 sekunder bak Sykora.

Jagge klarte seg noe bedre, men falt fra 13. til 15. plass på den endelige resultatlisten.(NTB)

I FORM:</B> Hans-Petter Buraas er i OL-form og leder dagens slalåmrenn i Kitzbühel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!