Buraas løper for finale

5000 meter-løperen hever lista.

HØYE MÅL: Sindre Buraas har nådd målet om VM-deltakelse. Nå oppjusterer han målsetningene. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix .
HØYE MÅL: Sindre Buraas har nådd målet om VM-deltakelse. Nå oppjusterer han målsetningene. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix .Vis mer

Bonusen og målsettingen det var å bli tatt ut på det norske VM-laget er oppnådd. Nå er det finaleplass på 5000 meter som gjelder for Sindre Buraas.

- Jeg har hele denne sesongen hatt VM her i Moskva som mål. Det klarte jeg da jeg fikk 13.15,91 i Belgia tidligere i sommer. For meg har det vært en bonus å komme hit, så nå hever jeg lista og løper for en plass i finalen, sier Sindre Buraas.

Han er den som har løpt 5000 meter nest raskest i Norge. Det er bare sandefjordingen Marius Bakken som har løpt raskere. Han har den norske rekorden med 13.06,39 fra 2004, og det er helt klart at det må bli det neste målet for Buraas, eller «Hurdalsekspressen» som han kalles blant venner.

Vanskelig Han sier at det er veldig vanskelig å planlegge et forsøk på 5000 meter i et VM, men han vil helst ha fart som tilsvarer en sluttid på 13.40 - 13.50 minutter.

- Å løpe i et tempo til en sluttid litt i underkant av 14 minutter ville passet meg perfekt. Jeg vil gjerne ha en siste 1000 meter på rundt 2.30 minutter, men det aller viktigste er å være med når toget går, og så må jeg ha en bra spurt på lager, forteller Buraas.

Han kom til Moskva søndag ettermiddag, og etter et kort måltid på det norske utøverhotellet møtte han norsk presse. Han skal i aksjon tirsdag, så han får en dag til å venne seg til VM- og Moskva-forholdene.

Selvtillit Han har bygget seg opp mot kvalifiseringen til dette mesterskapet, og etter at han slapp gjennom nåløyet, har han fortsatt den flotte utviklingen i form.

- Det er ingen hemmelighet at det løpet jeg presterte i Belgia ga både masse selvtillit og en enorm trygghet. Jeg må prøve å flyte videre på det og trekke det med meg inn i kvalifiseringen her i Moskva også, sier han.

Etter kjempeløpet i Belgia, som vakte stor oppsikt i norske friidrettskretser, dro Buraas en uke til høyden i St. Moritz. De siste vel to og en halv ukene har han trent rolig og kontrollert på hjemmebane.

- Jeg føler at jeg har gjort det jeg skal i forberedelsene. Nå er jeg klar, sier Sindre Buraas to dager før han skal i aksjon på store Lusjniki stadion i Moskva. Det blir VM-debuten hans. (©NTB)