Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buraas på 13. plass i Italia

Hans Petter Buraas kjørte seg inn til 13. plass fra start nummer 70 under dagens slalåmrenn i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den olympiske mesteren fra 1998 har slitt med sykdom og skader de siste årene, men er nå tilbake i slalåmbakken. Og Hans Petter Buraas er i ferd med å finne fram den gamle formen.– Det føles veldig godt. Det er ikke mange som klarer å starte som nummer 70 og bli nummer 13. Nå er jeg bare happy, sier Burre til Avisenes Nyhetsbyrå.

Mer å gå på

For med start nummer 70 i Madonna Di Campiglio knallet Burre til med 48,86 i første omgang, noe som skulle vise seg å akkurat holde til finaleplass. Burre var nummer 29 av de 30 som kvalifiserte seg til finaleomgangen.

– Det var egentlig ikke så vanskelig å kjøre, men det ligger mer på det mentale. Man må bare slippe seg løs, sier han.

Og med en veldig god startposisjon kjørte Burre seg ned til omgangstiden 45,25 i andreomgang, noe som skulle vise seg å være en meget god tid.

– Jeg holdt litt igjen på toppen og slapp meg ikke skikkelig løs før helt mot slutten, sier han om omgangen.

– OL som gjelder

Da det gjensto 16 løpere var det kun svenske Markus Larsson som hadde straffet sammenlagtstiden til nordmannen.

BURRE HAPPY: Hans Petter Buraas tok 20 verdenscuppoeng i italienske
Madonna Di Campiglio i dag. Bildet er fra Schladming i januar i år. Foto: Scanpix
BURRE HAPPY: Hans Petter Buraas tok 20 verdenscuppoeng i italienske Madonna Di Campiglio i dag. Bildet er fra Schladming i januar i år. Foto: Scanpix Vis mer

30-åringen plukket ytterligere plasseringer da de 15 beste fra førsteomgang satte utfor, og han endte til slutt på 13. plass, noe som gir 20 verdenscuppoeng.

– Det er viktig for meg å fortsette å plukke poeng i løpene som kommer, slik at jeg kommer meg opp blant topp 30, sier Burre.

45,25 var fjerde beste omgangstid, og han var blant annet kun sju hundredeler bak Giorgio Roccas omgangstid.

– Det er veldig godt å se at jeg fortsatt kan kjøre fort. Nå skal jeg bli enda bedre i tiden framover. For det er i OL det gjelder, slår slalåmeksperten fast.

Lund Svindal kappet forspranget

Aksel Lund Svindal kjørte to jevne omganger og plukket poeng på verdenscuplederen Bode Miller, som kjørte ut i finaleomgangen. Lund Svindal lå på sjuendeplass etter førsteomgang, og tross noen småproblemer i andre endte 23-åringen på 11. plass.

Dermed kunne Lund Svindal plusse 24 poeng på verdenscupkontoen, og han er nå kun 11 poeng bak amerikaneren. De to topper fortsatt verdenscupen.

Kjetil Jansrud kjørte bra i førsteomgang, og lå på 20. plass før finaleomgangen. Men 20-åringen rakk kun å kjøre to porter før han hektet i en port og forsvant ut av konkurransen.

Italienske Rocca vant rennet foran Benjamin Raich fra Østerrike og finske Kalle Palander på tredjeplass.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!