- Burde aldri arrangert OL

Sponsorkongen slakter Torino som OL-arrangør. Men IOC-sjefen er storfornøyd.

(Dagbladet.no:) - Jeg vet ikke hvordan eller hvorfor Torino fikk OL, men det burde aldri vært lagt dit.

Det er harde ord DnB NORs sponsorsjef Jacob Lund serverer OL-arrangørene i etterkant av lekene, men en såpass erfaren mesterskapsdeltaker som Lund burde vite hva han snakker om.

Mannen som leder bankkonsernets storstilte sponsing av norsk skiidrett med tilhørende eventer og arrangementer på OL-arenaene, mener dette er de minst tilgjengelige og dårligst planlagte olympiske lekene han har vært med på.

- Å legge store mesterskap til Italia er ikke noen suksess, sier Lund til Dagens Næringsliv.

- Det så vi både i VM i Val di Fiemme i 2002, alpint-VM i fjor og OL nå. Bare det å komme seg til langrennsarenaen tok en halvtime til fots i oppoverbakke, forteller han.


Rogge er fornøyd
IOC-president Jacques Rogge er av en helt annen mening.

- Torino hadde tidenes beste infrastruktur i forhold til det sportslige, sa Rogge på en pressekonferanse like før OL-ilden ble slukket i den italienske byen.

- Sikkerheten fungerte utrolig bra, utøverne var fornøyde og media, som er en viktig brikke, har gitt bare positive tilbakemeldinger på forholdene de har jobbet under, sa den mektige IOC-sjefen.

SMILENDE BLID: Som president i den internasjonale olympiske komité er Jacques Rogge kanskje programforpliktet til å skryte av arrangørene. Men han mener uansett at OL har gått knirkefritt. Foto: EPA/Scanpix
SMILENDE BLID: Som president i den internasjonale olympiske komité er Jacques Rogge kanskje programforpliktet til å skryte av arrangørene. Men han mener uansett at OL har gått knirkefritt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Selv om sjefene smiler, har Torino-OL riper i lakken etter gjennomføringen av de tjuende olympiske leker.

Glisne tribuner på arenaene og lavere TV-tall enn ventet, særlig i Nord-Amerika.
Utsatte renn og dopingavsløringer har også vært med på å prege nyhetsbildet ved siden av de sportslige prestasjonene.

Dagbladet.no har i dag forsøkt å komme i kontakt med Jacob Lund, uten å lykkes.

NESTEN LIKE MEKTIG: Som sponsorsjef i DnB NOR har Jacob Lund en sterk posisjon i norsk vinteridrett. Torino-OL var hans sjuende som tilskuer, og han mener dette var de dårligste så langt.