Henrik Ingebrigtsen

- Burde fått mer bank

Henrik Ingebrigtsen mener lillebror Jakob har fått en for enkel vei til verdenstoppen.

SENKVELD: Henrik Ingebrigtsen mener lillebror Jakob har fått for lite bank i barndommen. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2. Video med tillatelse fra TV 2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Henrik Ingebrigtsen gjester fredagens Senkveld sammen med kona Liva Ingebrigtsen. Der forteller eldstemann av de tre løperbrødrene om Jakobs vei til toppen.

Jakob ble sett på som et stort talent fra tidlig alder og slo for alvor gjennom da han ble tidenes yngste mannlige europamester i friidrett. Siden EM-gullene på 1500 meter og 5000 meter i Berlin har yngstebror Ingebrigtsen vokst seg til å bli den største stjernen i Team Ingebrigtsen.

Senest i år ble Jakob den første nordmannen som løp under drømmegrensa på 3.30 på 1500 meter. Allerede som 20-åring har han tangert og kanskje også passert sine eldre brødres prestasjoner.

Ledet vei

Henrik Ingebrigtsen var frontfigur og den som la opp løypa for sine yngre brødre etter å ha tatt EM-gull på 1500 meter i 2012. På Senkveld forteller han om hvordan det var å gå opp løypa for sine yngre brødre.

- Det var selvfølgelig en usikkerhet med det. Jeg ser at hvis jeg hadde hatt en eldre bror som var europamester kunne jeg kopiere ham, og hvis jeg gjorde tilnærma det samme som han har gjort, kunne jeg nå like langt, forteller Henrik Ingebrigtsen og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer