- Burde gitt meg i fjor

NADDERUD (Dagbladet): Steinar Hoen (29) hadde et sterkt ønske om å komme tilbake i verdenstoppen - men til tross for at han gikk over 2,21 og presterte årsbeste i går, er høydehopperen nå sikker på at hans tid som toppidrettsmann er over.

- Jeg burde gitt meg i fjor, sier en ærlig Hoen til Dagbladet etter tredjeplassen i europacupstevnet på Nadderud i Bærum i går kveld.

For første gang på lang tid syntes han det var morsomt å hoppe igjen, men Hoen var likevel irritert på seg selv over at han ikke vant konkurransen - slik han føler han burde.

- Det var tåpelig av meg å ikke vinne her. Det ble liksom bare halv kraft i alt jeg gjorde, og slik går det når man mister selvtilliten utpå der. For en idrettsutøver er det en forferdelig følelse, lover Steinar Hoen.

Mangler ni centimeter

Europamesteren fra 1994 har vært plaget av skader de to siste sesongene, og nå - i ettertid - ser han at han burde lagt opp foran årets sesong.

- Jeg burde gjort det. Men bestemte meg for å prøve ett år til for å se om det var mulig å hente ut det siste av beina. Etter mange år i toppen har man jo også et visst navn å passe på, sier Hoen.

Til tross for personlig årsbeste i går er det ennå ni centimeter opp til OL-kravet på 2,30.

Likevel er det ikke centimetrene som plager Steinar Hoen - men frykten for at han ikke skal finne den gode følelsen, den som er så vanskelig å beskrive, men samtidig den kanskje viktigste suksessfaktoren.

Med den kommer centimetrene av seg selv.

- Ser ikke lyst ut

- Hvis jeg ikke klarer OL-kravet lett, så har jeg ikke lyst til å prøve på det engang. Jeg har tross alt vært over 2,30 64 ganger i karrieren, så det er ikke der problemet ligger, sier Hoen.

Noen siste sprell i sitt tredje OL mener Hoen vil være den ideelle måten å runde av en lang og god idrettskarriere.

Men han er også klar over Sydney-OL fort kan gå uten hans deltakelse.

- Nå reiser jeg på treningsleir til Spania for å finne den gode følelsen. Men jeg innrømmer at det ikke ser lyst ut, og jeg er forberedt på at Bislett Games 28. juli kan bli min aller siste konkurranse.

På Bislett stiller han opp uansett om han innen den tid vil ha kommet til en erkjennelse om at OL vil gå uten ham - noe han hevder å ville ha svaret på allerede på jordbærpartyet dagen før konkurransen.

- I så fall blir Bislett Games mitt farvel til folket. Og det på en bane som er spesiell for meg. På Bislett har jeg vunnet tre ganger og har satt norsk rekord der, sier Hoen.

Planene klare

Uansett er det garantert slutt etter OL - selv om Hoen fortsatt vil være bare 29 år.

Selv ikke et OL-gull 24. september kan endre på det.

- Planene for livet etter karrieren er allerede lagt. Dette er derfor uansett min siste sesong som aktiv, sier Hoen.

- Hva skal du gjøre?

- Det kan jeg ikke si. Men jeg kan røpe at det er et «offer I can't refuse» - er det ikke det det heter, smiler Steinar Hoen.

Og viser den optimistiske siden av seg.

HVA NÅ, STEINAR? -Jeg er forberedt på at Bislet Games blir min siste konkurranse, sier Steinar Hoen.