-  Burde gitt rødt

LSK-stopper Frode Kippe frykter kinnbeinsbrudd etter en albue fra Hannes Sigurdsson. Dommer Stig Rune Krokdal beklager at han ikke ga rødt kort.

STAVANGER (Dagbladet): Lillestrøm-trenerne Uwe Rösler og Gunnar Halle pluss sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft var i harnisk etter 3- 1-tapet imot Viking i går. Like etter kampen ville de rett inn i garderoben til dommer Stig Rune Krokdal. Men ble nektet adgang. En halvtime etter fikk Halle og pressen slippe inn. Og dommeren tar sjølkritikk etter at han bare ga gult kort til Viking-spiss Sigurdsson etter at hans albue skadet LSK-stopper Kippe.

-  Jeg legger meg flat. Det skulle vært rødt. Jeg er ydmyk på den, sier Krokdal.

Med vilje

Kippe og Sigurdsson var i utallige dueller i knokkelkampen på Viking Stadion i går. I første omgang fikk islendingen seg en blodig smell i hodet i ett sammenstøt med Kippe. Ti minutter ut i 2. omgang gikk Kippe over ende etter at Sigurdssons albue traff ham i kinnbeinet.

Stopperen måtte forlate banen.

-  Jeg opplever det som en bevisst handling. Vi var i mange dueller og jeg føler jeg hadde god kontroll på ham. Han ble kanskje frustrert, sier Kippe til Dagbladet.

Stopperen skal til CT-undersøkelse i dag - og er i verste fall ute i flere uker.

Viking-spiss Hannes Sigurdsson avviser at han bevisst prøvde å skade stopperen.

-  Selvfølgelig gjør jeg det ikke med vilje. Jeg ble tatt to ganger bakfra av Kippe i første omgang. Og når du har blitt det så ønsker du ikke at det skjer en tredje gang, forklarer islendingen.

-  Jeg håper det går bra med ham. Han er en bra spiller, sier spissen.

Spissmakker og tomålsscorer Egil Østenstad mener Kippe

prater tull. Fordi Lillestrøm-

spilleren var vel så tøff sjøl.

-  I første omgang så får jo Hannes en albue fra Kippe. Så da var vel det også med vilje, da? spør Østenstad.

-  Avgjørende

LSK var best før pause. Men da Vikings 100 kilos-spiss Peter Kovacs kom inn samtidig som store,

sterke Kippe måtte gå ut - greide Viking å snu nok en hjemmekamp. I det 82. minutt ble ungareren felt - og straffesparket satte Østenstad sikkert i mål. På overtid scoret veteranen sitt tredje mål for sesongen på en kontring.

Lillestrøms sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft mener kampen hadde sett annerledes ut om Kippe ikke hadde blitt skadet. Han er også kritisk til at Frode Hansen ikke ble utvist da han taklet Michael Mifsund i første omgang.

-  Vi føler at tre dommeravgjørelser avgjør kampen, sier han.

TUNG DAG: Frode Kippe skal til CT-undersøkelse i dag etter det stygge albuetreffet fra Viking-spiss Hanne Sigurdsson. Kippe frykter lang sjukemelding. I tillegg gikk Lillestrøm på tap.