- Burde ikke hentet ham

Dag-Eilev Fagermo (55) erkjenner at Vålerenga bommet da de tidligere i år hentet tilbake Aron Dønnum (24).

BETENKT: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Javad Parsa / NTB
BETENKT: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Dønnum gjorde tidligere i år comeback for Vålerenga på lån fra Standard Liège, etter at kantspilleren hadde briljert i norsk fotball og blitt solgt fra VIF til den belgiske klubben for rundt 25 millioner kroner.

Men returen til Vålerenga ble ikke den suksessen de aller fleste hadde sett for seg. 24-åringen var en skygge av seg selv, og bidro med beskjedne to målpoeng på elleve kamper.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmer overfor Dagbladet at Dønnum ikke burde vært hentet tilbake til klubben.

- Det er ikke tvil om at jeg er glad i Aron. Jeg satset på ham, men han var sliten. Han skulle kanskje ikke vært tilbake, men kanskje hatt ferie i stedet, forteller VIF-sjefen.

Han forklarer videre:

- Da vi solgte ham i fjor sommer var han en av Eliteseriens beste spillere, så jeg tror alle klubber i Norge hadde hentet ham en gang til. Ingen visste at han trengte hvile, det visste ikke Aron selv heller, for da hadde han tatt en pause.

SNAKKER MED DOMMEREN: Aron Dønnum under tiden i Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SNAKKER MED DOMMEREN: Aron Dønnum under tiden i Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Kunne gjort ting annerledes

I to strake år har det gått i ett for Dønnum. Ifølge Fagermo trengte han mental hvile.

- Sånn er det for alle, når det er to lange sesonger i strekk. Det er læring for ham, og det er læring for oss, sier treneren.

- Så i etterpåklokskap burde han hatt ferie framfor å spille for dere?

- Ja, helt klart. Jeg burde kanskje ikke brukt ham i starten av sesongen heller, jeg kunne latt ham få 14 dager så han kunne ladet batteriene. De to åra han har hatt har vært mentalt tøffe.

- Angrer du på at du hentet ham?

- Nei, jeg angrer ikke, men det jeg sier er en forklaring.

ROLEX: Vålerengas Aron Dønnum feiret scoring med å vise fram en Rolex-tegning på teipen han hadde på håndleddet. Et tydelig stikk til intervjuet i VG forrige uke.12. mai 2021 VIDEO: Fotball Media Vis mer

Har snudd

Mens Dønnum nå er tilbake i Standard Liège, der han har blitt gjenforent med sin tidligere trener Ronny Deila, har Vålerenga igjen begynt å vinne fotballkamper.

En fryktelig periode med fem tap og to uavgjort på sju eliteseriekamper har blitt etterfulgt med fire seirer på de fire siste ligakampene. VIF har med det klatret fra nedrykksstriden til 6. plass på tabellen.

Slik forklarer Fagermo den positive formsvingen:

- Vi har spilt mange kamper, men nå har vi endelig fått trent mye. Vi har et lag som jobber og vi har rett og slett fått opp lagmoralen. Vi slet jo litt med den. Når vi skal spille ambisiøst er vi avhengig av at alle mann er med. Vi fikk ikke det beste ut av spillerne heller, men nå har vi et lag der vi får mer ut av materiellet.

- Hvis du skal peke på én ting som har gjort at det har snudd? Selvtillit?

- Etter seier nummer tre og fire kan det være det, for det er alltid positivt og viktig med selvtillit, men du må huske på at vi har spilte gode kamper når vi har tapt. Vi har ikke vært langt unna, og burde hatt flere poeng enn det vi har. På et eller annet tidspunkt måtte det snu. Derfor tror jeg det har vært viktig å ikke endre for mye, men stått for det vi har gjort hele tiden, svarer Fagermo til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer