Tysk trener ut mot Therese Johaug:

- Burde innføre BMI-grense

Tysklands trener Peter Schlickenriders utsagn om Johaug faller ikke i god jord hos den norske leiren. Johaug selv er ikke overrasket over tyskerens uttalelser.

KRITISK: Peter Schlickenrieder er kritisk til Therese Johaug. Foto: DSV
KRITISK: Peter Schlickenrieder er kritisk til Therese Johaug. Foto: DSV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug har hatt et eventyrlig mesterskap. Med fire gull har hun utvilsomt blitt VM-dronning.

Johaug tok en knusende seier på lørdagens tremil. Med over to og et halvt minutt ned til Heidi Weng, smadret 32-åringen konkurrentene. Beste tyske jente var Laura Gimmler på en 10.- plass. Fire minutter bak Johaug.

DOBBELT NORSK: Heidi Weng sikret sølvet på tremila etter en frekk manøver for å holde Frida Karlsson og Ebba Andersson bak seg i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer

Vekker oppsikt

Tyskland har ikke hatt det mesterskapet de kanskje hadde håpet på, på hjemmebane.

Tyskland tok gull på mixed laghopp, mens Karl Geiger tok sølv i normalbakken. Geiger tok også bronse i storbakken. Det tyske herrelaget i hopp tok sølvet i lagkonkurransen i normalbakken, mens kombinertgutta tok bronse på lagsprint.

Med bare fem medaljer så langt, ligger tyskerne langt bak Norge på medaljestatistikken.

Landslagssjefen for det tyske laget, Peter Schlickenrieder, ble tidligere i mesterskapet spurt om hvordan Johaug kunne være så dominerende.

Svaret han ga har vekket oppsikt.

- Jeg har ingen forklaring, men vi burde innføre en BMI-grense, svarte Schlickenrieder ifølge RTL.

- Jeg liker ikke det jeg ser. Med en vektgrense er det utøvere som rett og slett ikke hadde blitt sendt til start. Vi har noen veldig, veldig slanke utøvere i denne sporten. Jeg tror jeg kan se en tendens, sa Schlickenrieder videre.

Tyskeren er kritisk til at det er mange tynne jenter i langrennseliten, men bruker Johaug kun som eksempel.

Den tyske utøveren Pia Fink mener man må tørre å snakke om temaet.

- Alle er bygd forskjellig. Det er tøft å si noe, men vi må passe på de unge i idretten. Vi må tørre å snakke om det, sier den tyske utøveren Pia Fink til Dagbladet

Johaug svarer

- Han må få lov til komme med det han føler, og stå for det selv, så vet vi utøvere at vi i Norge er langt framme på den biten, sier Johaug til Dagbladet, før hun fortsetter.

- Vi må gjennom helseattester for å få gå verdenscup og representere Norge. Vi har hele tiden et fokus på at helsa trumfer alt. Han får mene det han vil, sier hun.

Johaug er ikke særlig overrasket over at tyskeren kommer med slike uttalelser.

UPROFESJONELT: Ole Morten Iversen synes lite om uttalelsene til den tyske treneren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UPROFESJONELT: Ole Morten Iversen synes lite om uttalelsene til den tyske treneren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke overrasket, nei. Han må kanskje sette seg inn i hva som blir gjort i Norge og i andre land før han uttaler seg om ting, avslutter hun.

- Uprofesjonelt

Etter lørdagens tremil ble Norges landslagssjef Ole Morten Iversen gjort kjent med utsagnene til Schlickenrieder. Han hadde ikke fått det med seg, men var klar over hva han syntes om det.

- Uprofesjonelt og respektløst av en mann i den rollen der. Et tips kan være å ha fokus på trening og treningskultur hvis målet er å få de tyskerne jentene til å gå fortere på ski, svarer Iversen kontant til Dagbladet

Ikke første gangen

Dette er ikke første gangen tyskeren kommer med uttalelser hvor Johaug er involvert.

I 2019 skrev Dagbladet om Vidar Løfshus, som på det tidspunktet var landslagssjef for de norske jentene. Han tordnet mot tyskeren etter at han kom med følgende uttalelse på direktesendt tysk TV etter at Johaug tok en overlegen seier på tremila i Seefeld.

- Jeg finner det litt underlig, det må jeg helt ærlig si. Jeg hadde løyet om jeg sa at dette var helt normalt. Hun er virkelig milevis foran resten, og det finnes denne forhistorien. Det er rart, sa den tyske sølvvinneren på OL-sprinten i Salt Lake City i 2002, den gang bare slått av Tor Arne Hetland.

Litt seinere spurte Dagbladet Schlickenrieder om han mente Johaug var dopet.

- Nei, det betyr ikke det. Jeg synes bare det er kjedelig når det er noen som er så suverene. Jeg liker konkurranser hvor du ikke vet hvem som vinner før målstreken, sa Schlickenrieder til Dagbladet.

Han mente det hele bare var en misforståelse.

- Ja, det er en gedigen misforståelse, sa den tyske landslagstreneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer