Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Burde nesten satt penga på Island

Drillo flirer rått av Norsk Tipping.

KLARE FAVORITTER: Assistenttrener Ola By Rise og Drillo ser bare på Norge som knappe favoritter mot Island, i motsetning til de fleste oddssettere. Da Drillo i dag ble presentert for oddsen fra Norsk Tipping ble han mindre imponert. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KLARE FAVORITTER: Assistenttrener Ola By Rise og Drillo ser bare på Norge som knappe favoritter mot Island, i motsetning til de fleste oddssettere. Da Drillo i dag ble presentert for oddsen fra Norsk Tipping ble han mindre imponert. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

||| REYKJAVIK (Dagbladet): På papiret har Norge et bedre landslag enn Island, og det skiller også 57 plasser på FIFA-rankingen i vårt favør.

Forrige VM-kvalifisering viste imidlertid at papir og praksis er to forskjellige ting - og to uavgjortkamper mot islendingene var i realiteten det som kostet Norge en playoff-plass.

Nå handler det om EM-kvalifisering, og Norge er tilbake på stedet der de i store perioder ble rundspilt i fjor. Bettingselskapene har imidlertid liten tro på at det vil skje igjen, og de fleste av dem holder Norge som soleklare favoritter på Laugardalsvöllur stadion fredag kveld.

Bak mål
På dagens pressemøte ble Drillo - som de siste dagene har stresset at Norge bare er knappe favoritter - prestentert for oddsen Norsk Tipping har utarbeidet på matchen.

Islendingene står til 4,10, uavgjort til 3,35 og Norge til mer beskjedne 1,65.

Den vurderingen syntes Drillo var godt bak mål.

- Vi bør nesten sette penga på Island, da, bemerket landslagssjefen og lo rått.

Men Norsk Tipping er ikke alene om å tro på tre greie poeng for Norge.

Nordic Bet har 4,35 på Island og 1,80 på Norge, Centrebet har 4,10 - 1,87 og Bet365 4,00 - 1,90.

- Filosofien hans sitter mye bedre
Kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping har fått følgende begrunnelse fra sine oddssettere:

- Hovedforklaringen er at Norge har tatt nye steg med Drillo. Filosofien hans sitter mye bedre enn for ett år siden, Norge har stort sett spilt med de samme gutta hele veien. Derfor er førsteelleveren til Norge rimelig etablert nå, og laget mer samspilt. Siden Island-kampen i fjor høst har Norge vunnet seks av sju, deriblant borte mot VM-nasjoner som Slovakia og Sveits, mens Island blant annet har spilt uavgjort mot Liechtenstein. Folk tror Norge skal komme til EM nå, og da er de avhengige av å vinne sånne kamper, sier han til Dagbladet.

Samtidig underslår han ikke at det kan bli tøffere enn nordmenn setter pris på.

- Det er helt klart et spennende objekt. Drillo er kanskje inne på noe. Men vi anser likevel Norge som klar favoritt, sier Vikøren.

- Ingen vits i å gi ut laget
I motsetning til Nils Arne Eggen er ikke Drillo lenger noen fan av å gi ut laget dagen før kamp, og han gjorde det heller ikke på ettermiddagens pressetreff.

- Spillerne har heller ikke fått laget. Alle andre nasjoner venter med å gi ut laget, det er ikke noen vits i at vi skal gjøre det. Island ville sikkert satt pris på å få laget, sier han.

Det ligger likevel i kortene at Drillo starter med de samme elleve som mot Frankrike sist. Det vil si Jon Knudsen i mål, John Arne Riise, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og Tom Høgli i forsvarsfireren, Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen på midtbanen og Moa som enslig spiss.

- Den bakre fireren er den enkleste å ta ut. Og det er ikke aktuelt med mer enn én spiss fra start, sier Drillo.

Han forteller at spillergruppa er topp motiverte - så motiverte at han heller må bremse enn å fyre oppunder.

- Jeg trenger ikke minne dem på den dårlige kampen mot Island i fjor. Revansjelysten er der. Jeg bruker ikke energi på å fortelle dem at de må vinne alle dueller og den type ting. Det er heller viktig å holde igjen.

- Hva er de største styrkene og svakhetene til Island?

- Styrken er at de er fysisk sterke, har enorm vilje og guts og er sterke i duellspillet. Men de mister sin mest kreative spiller (Eidur Gudjohnsen). Det er bra for oss. Ungguttene deres kjenner jeg ikke så godt, sier Drillo til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media