Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge møter Sverige i håndball-EM:

- Burde putte antibac i maten til svenskene

Norske og svenske spillere bor på samme spillerhotell før skjebnekampen.

KAMPKLAR: Espen Lie Hansen (i midten) og det norske landslaget møter Sverige til avgjørende kamp i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAMPKLAR: Espen Lie Hansen (i midten) og det norske landslaget møter Sverige til avgjørende kamp i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Sverige kl. 18.15

ZAGREB (Dagbladet): Håndball-EM fortsetter for de norske herrespillerne i kveld etter tre dagers hvile. Forutsetningene for å nå semifinale er som følger:

  • Norge må slå Sverige med minst fem mål.
  • Frankrike må slå Kroatia.

Norske spillere varsler at det kan bli en fartsfylt kamp i Arena Zagreb .

- Vi kan ikke få overtenning. Alle vet at vi bare kan score ett mål per angrep, og det gjelder å holde hodet kaldt. Vi må benytte muligheten og være effektive, sier landslagets Espen Lie Hansen til Dagbladet.

De norske og svenske spillerne har bodd på samme hotell - Panorama Hotel - i Zagreb i ei drøy uke etter gruppespillet i Porec, nordvest i landet.

Espen Lie Hansen spøker med at han kanskje burde forsøke å sette motstanderen ut av spill.

- Jeg burde tatt litt antibac (desinfeksjonsmiddel) i maten til svenskene før frokost, men jeg vet ikke om det hjelper, spøker Lie Hansen.

- Det har ikke blitt slengt noen meldinger mellom lagene så langt. Det er jo mange som kjenner hverandre fra før. Jeg har ikke registrert noen stikk fra spillerne, sier Lie Hansen videre.

SPILL: Henrik Jakobsen og Espen Lie Hansen (th) spiller klask mandag på hotell Panorama Zagreb.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SPILL: Henrik Jakobsen og Espen Lie Hansen (th) spiller klask mandag på hotell Panorama Zagreb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Venner

En av de norske spillerne som kjenner svenskene godt er Kent Robin Tønnesen, som blant annet har spilt med Jesper Nielsen i tyske Füchse Berlin.

- Vi prater jo en del med svenskene på hotellet, og dette blir en kamp alle hater å tape. Jeg kommer til å få høre det fra svenskene i lang tid om vi ikke lykkes i kveld, sier Tønnesen til Dagbladet.

Jesper Nielsen forteller:

- Kent Robin har et bra skudd og har utviklet seg mye. Nøkkelen for å stoppe skyttere som Tønnesen og Sagosen er å få tidlig kontakt i forsvar, sier Nielsen til Dagbladet.

- Finale

Sveriges Jim Gottfridsson oppsummerer:

- Dette blir som en finale. Begge lag må vinne. Selv om det skulle stå 25–25 med åtte minutter igjen, så tror jeg ikke Norge vil legge seg ned og dø, sier Sveriges Jim Gottfridsson til Dagbladet.

- Norge må kalles storebror nå etter at de kom til VM-finalen i fjor. Det gjør jo også at de er favoritt i denne kampen. Jeg synes det er én stor forskjell på Norge og Sverige. Det er vår skytterkraft fra distanse. Flere av Sveriges spillere kan score fra 12–13 meter. Problemet for oss er bare at Norge har Sander Sagosen og Bjarte Myrhol, sier Gottfridsson.

Norge-sjef Christian Berge mener nøkkelen til seier er å være mer effektive enn mot Kroatia der klare sjanser ble brent. Samtidig slet Norge bakover.

- Det blir helt klart en tøff kamp. Muligheten vår er å forbedre oss defensivt og sette sjansene framover. Det er dumt å springe rundt og se på tavla underveis i kampen. Vi må fokusere på å vinne. Alle muligheter er åpne om vi spiller bedre bakover på banen, sier Berge til Dagbladet.

Det er de makedonske dommerne Gjorgji Nachevski og Slave Nikolov som skal lede Norges skjebnekamp:

- Flott. Jeg synes det er bra. De er gode og har dømt oss før, sier Berge til Dagbladet.

Norge - Sverige starter klokka 18.15.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!