- Burde satt noen av sjansene

Frode Johnsen mener han kunne ha sikret Rosenborg seieren mot serielederen.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Brann 0-0. Spissen har i det siste storspilt for landslaget, hvor han stort sett har satt alt av sjanser. Men i dag, for Rosenborg mot Brann, gikk det tråere.

- Det er ikke gøy når vi er så mye bedre, og så vinner vi ikke kampen. Vi spiller en glimrende første omgang, men klarer ikke å sette sjansene, sier Frode Johnsen, og innrømmer at han selv burde ha satt et par.

Uenighet om seriegull-sjanser

Selv om han mener Rosenborg var bedre enn serielederen i kveld, nekter han plent å snakke om seriegull.

- Så ustabile som vi har vært i år, er det ingen vits i å se oppover på tabellen, fastslår Johnsen.

Det er Vidar Riseth uenig i. Han mener kveldens resultater i Trondheim og Tromsø tyder på at ting er i ferd med å snu i toppen av norsk fotball.

- I dag taper Lillestrøm og også Brann taper poeng. Samtidig presterer vi årsbeste. Når vi nå får trent godt i ferien, kommer vi sterkere, slår Riseth fast overfor Dagbladet.no.

- Berg må bli

STORE SJANSER: Frode Johnsen og Rosenborg hadde mange nok sjanser til å score flere mål før pause. Foto: SCANPIX
STORE SJANSER: Frode Johnsen og Rosenborg hadde mange nok sjanser til å score flere mål før pause. Foto: SCANPIX Vis mer

Samtidig var Rosenborg-visekapteinen opptatt av en av årsakene til at Rosenborg presterte årsbeste i dag: Ørjan Berg.

Spekulasjonene tilsier at det snart vil bli tatt en avgjørelse om veteranen har spilt sin siste kamp, men Riseth er klar i sin tale.

- Dette er ikke noe tema i det hele tatt, selvfølgelig skal Ørjan bli her oss. I dag er han en av de beste, og han bidrar til at forsvarsfireren fungerer som en backfirer i stedet for et trekkspill, framhever midtstopperen.

Ellers avfeide han at han opplevde landslagskaptein Martin Andresen som usportslig da han ble skjelt ut mens han lå nede med en skade.

- Sæternes sparket meg rett ned, og Martin mente at jeg filmet. Men det gjorde jeg slett ikke, jeg var virkelig skadet. Dette blir ei smertefull natt, sier Riseth, med hendene fulle av isposer.

Men:

- Martin er en ledertype, og det er sånn det skal være, fastslår frostingen.

Selv hadde Andresen følgende kommentar til situasjonen:

- Burde satt noen av sjansene

- Det der gjorde jeg bare for å spare Bengt (Sæternes) for et gult kort.

SIKKER: Håkon Opdal var meget god i Brann-målet, og reddet nok en gang poeng for bergenserne.