Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Burde stilles for retten

Ruud van Nistelrooy får det glatte lag fra dommerstanden.

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds superspiss Ruud van Nistelrooy får så hatten passer etter den forferdelige taklingen av Ashely Cole i søndagens storkamp på Old Trafford.

Nistelrooy stupte inn med knottene først i et overfall som sammenlignes med Roy Keanes forkrøplende takling av Alf Inge Håland. Men dommer Mike Riley så aldri forseelsen, og blåste ikke en gang frispark i situasjonen.

Nå tar en av Englands mest respekterte dommerpersonligheter bladet fra munnen:

- Jeg syntes det var en forferdelig takling. Det kvalmende med den var at det ikke var noe uheldig med den. Det var en takling med knottene først, gjort med fullt overlegg, sier Jeff Winter til The Sun, og legger til at det er det verste han har sett på en fotballbane.

Karrieren kan være over

Avisa spekulerer nå på om landslagsback Cole klarer å komme tilbake etter overfallet. Skadeomfanget er ennå ikke kartlagt. Og Winter mener van Nistelrooy bør straffes enda hardere enn de tre kampene det kan se ut som om det engelske fotballforbundet ilegger ham som straff.

- Hadde noe lignende skjedd på en fabrikk kan du være sikker på at det hadde endt i retten, sier han.

- Og trengs det hardere straff enn utestengelse for at det skal virke avskrekkende er jeg helt for det.

Men hovedpersonen selv hevder han er uskyldig.

- Begge gikk for ballen, og det var en 50-50-situasjon. I en sånn situasjon kan to spillere lett krasje, sier van Nistelrooy til samme avis.

Men Winter mener Ruud farer med løgn, og syns dommer Riley har fått for mye pes i ettertid. Spesielt siden spillerne aktivt går inn for å lure dommerne, med Arsenal og United som de verste i klassen.

- Alt oppstyret etter kampen har tåkelagt det faktum at Mike ikke er synderen her. Det er van Nistelrooy, og alle andre som ikke kan se seg selv i speilet når de sier at de ikke forsøkte å jukse eller lure dommeren, sier Winter.Bli med i debatten: Bør Nistelrooy stilles for retten?

- FORFERDELIG: Tv-bildene av Nistelrooys takling av Cole viser tydelig at nederlenderen ikke er alt for interessert i ballen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media