Therese Johaug tok NM-gull på 10 000 meter

- Burde være en vekker

Therese Johaug smadret konkurrentene på 10 000-meteren i NM. Ingrid Kristiansen reagerer på nivået, men hvor god kunne Johaug egentlig ha blitt i friidrett?

OVERLEGEN SEIER: Therese Johaug var i en egen klasse under friidretts-NM. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGEN SEIER: Therese Johaug var i en egen klasse under friidretts-NM. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag sto Therese Johaug for første gang på startstreken i et friidrettsstevne på bane, da hun løp 10 000 meter under NM på Hamar.

Og etter en overivrig start fikk hun stabilisert seg og løp inn til et soleklart NM-gull. Hun løp inn på tida 32.20,87, nesten uten banetrening og med «vanlige» joggesko.

Bare fire andre norske jenter har løpt raskere enn henne på distansen.

Hyllet

Johaugs løp var godt innenfor EM-kravet på distansen, 33.20. Og i gledesrusen etter 10 000-meteren slo hun fast at det ikke er uaktuelt å prøve seg i et mesterskap:

- Det hadde vært morsomt. Men skal man stille, så må man forberede seg litt mer enn man har gjort til nå. Det var moro å klare EM-kravet, men det er vel kanskje ikke noe jeg har tenkt på før akkurat nå. Vi skal aldri si aldri, fortalte Johaug til NRK i går.

Spennende forsøk

Men hvor bra var egentlig løpet? Vinnertida i VM i 2017 var for eksempel på 30.16,32. Therese Johaugs tid hadde holdt til en 22. plass i feltet.

Årsbeste i verden løp etiopiske Gidey Letesenbet 17. juli i år. Tida var 30:37,89. Irske Fionnualla McCormack er nummer 50 på lista, og likevel 20 sekunder raskere enn Johaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer