Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Burde vært rødt kort

Med fri bane mot mål blir Harald Martin Brattbakk her tatt bakfra av midtstopper Hourredine Naybet -uten at dommer Graham Poll gjør noe som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet):

Både Brattbakk og Åge Hareide mener at Deportivo La Coruna-spilleren burde fått rødt kort. Naybet fikk heller ikke gult.

- Dommeren mente vi løp side om side. Jeg mener at jeg var halvmeteren foran, og at han ga meg en dytt bakfra, sier Brattbakk.

- Og da burde det vært frispark og utvisning?

- Ja.

- Dommeren gjør i hvert fall ikke om avgjørelsen om jeg kjefter på ham, sier Brattbakk om episoden etter 59 minutter.

- Dommeren hadde blåst frispark om dette skjedde midt på banen. Men i denne situasjonen er han nødt til å gi rødt kort, sier Hareide.

- Og da har du vel sagt nok om dommeren?

- Ja, sier Hareide.

Før han blir radiointervjuet og spurt hvorfor han var så engasjert på sidelinja.

- Jeg er nødt til å hjelpe ham å dømme når han ikke ser ting sjøl.

Ikke dritsur

Deportivo var i ferd med å gå tomme på dette tidspunktet av kampen. Hadde laget spilt siste halvtimen med ti mann, kunne Rosenborg fått enda flere muligheter til å avgjøre. Bare i denne fasen skapte RBK fire store sjanser.

- Men vi har ikke tapt. Og vi kan ikke sitte her og være dritsure fordi vi har spilt 0-0 mot Deportivo La Coruna. Det går ikke an! fastslår Brattbakk.

Han vokter seg vel for å gi dommeren skylda for at det gikk som det gikk. Men han har problemer med å forstå alt Poll foretok seg.

- Jeg mente at han burde gi keeperen deres gult kort fordi han somlet så mye med tida. Da sa han at det ikke var noen vits i å gi gult kort fordi det bare var to minutter igjen å spille, sier han.

Roar Strand var bestemann på Rosenborg i går, og kom mer og mer etter hvert som løpskapasiten hans senket trøtte spanjoler. Han mener likevel at Rosenborg i altfor stor grad slo langt i første omgang. Da kom verken Roar, Ørjan Berg eller Frode Johnsen til sin rett.

Eggen optimist

- Vi slo for mye for langt. Vi på midten fikk ikke tak i ballen.

- Dette var meninga, det. Men det ble for mye, sier Åge Hareide.

Nils Arne Eggens konklusjon i går blir siste ord:

- Vi er i Champions League til det motsatte er bevist.

BLIR TATT: Harald Brattbakk er på vei igjennom etter en snau time, men dommeren reagerer ikke på at spissen blir tatt bakfra. Brattbakk mener situasjonen burde gitt rødt til Deportivo-spiller Naybet.