Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Burde vært utvist - svarte med mål og assist

Men United klarte bare uavgjort mot Cardiff.

SLAPP BILLIG UNNA: Wayne Rooney var heldig og slapp unna med gult kort i en duell med Cardiffs Jordan Mutch. Etterpå svarte spissen med scoring og assist i oppgjøret mot Cardiff, som endte 2-2. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
SLAPP BILLIG UNNA: Wayne Rooney var heldig og slapp unna med gult kort i en duell med Cardiffs Jordan Mutch. Etterpå svarte spissen med scoring og assist i oppgjøret mot Cardiff, som endte 2-2. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

• Cardiff - Manchester United 2-2 (1-2)

(Dagbladet): Etter en litt treg sesongstart for Manchester United, kunne de med seier i dag klatre opp blant topp fire i Premier League, og vise at de ikke kunne avskrives i kampen om tittelen i år heller.

Ingen har vel direkte avskrevet Manchester-laget, men de klarte ikke å knekke Cardiff på bortebane. Det ble bare uavgjort for storlaget, etter en overtidsscoring av koreanske Bo-Kyung Kim.

- Jeg er skuffet over at vi ikke klarte tre poeng. Cardiff gjorde dette til en kamp og presset oss. Vi ga bort et dumt frispark som ledet til det andre målet, sier United-manager David Moyes til BBC.

Skulle hatt rødt Wayne Rooney var i sentrum i dagens kamp mot Cardiff.

Rett før det var spilt ti minutter fikk Rooney gult kort etter en duell med Jordon Mutch. Det ble en del knuffing og trøyeholding, og Rooney svarte med å sparke ned Cardiff-spilleren.

Han var heldig som slapp unna med bare et gult kort, og 27-åringen svarte umiddelbart.

Få minutter senere avsluttet han et raskt United-angrep. Han fikk ballen omtrent midt i boksen, tok en piruett og lurte vekk Cardiff-forsvarerne, før han dunket til. Dermed gikk de røde - for anledningen blåkledde - opp i ledelsen.

Assist Cardiff var nære flere ganger, og sentral i det meste var Frasier Campbell, som tidligere har spilt i Manchester United.

Etter en drøy halvtimes spill var det også han som satte inn utlikningen. Han ble spilt lurt gjennom, og avsluttet iskaldt til venstre for David de Gea.

Men så var det Rooney igjen. Han slo et perfekt hjørnespark som Patrice Evra kunne heade i mål.

FØRSTE SCORING: Signert Wayne Rooney. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
FØRSTE SCORING: Signert Wayne Rooney. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Tempoet var senket etter pause. Men Cardiff yppet seg igjen ved Campbell. Han prøvde en frekk avslutning ved å chippe ballen over keeper David de Gea. Det lyktes imidlertid ikke, ballen gikk i tverrliggeren.

Også Danny Welbeck var frampå ved et par anledninger, men ble hindret av en god Cardiff-keeper Marshall og satte ballen over mål ved en annen anledning.

Scoring på overtid Det så lenge ut til at Manchester United skulle ta med seg de tre poengene hjem. Det helt til Cardiff fikk et frispark utenfor Uniteds 16-meter.

Der var koreanske Bo-Kyung Kim høyest, og headet utlikningsmålet inn - på overtid.

Dermed ble det 2-2 i Cardiff, og Kim scoret sitt første Premier League-mål.

REDDET CARDIFF: Sørkoreanske Kim Bo-Kyung scoret på overtid for Cardiff. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
REDDET CARDIFF: Sørkoreanske Kim Bo-Kyung scoret på overtid for Cardiff. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer