- Burde vært utvist etter Carew-takling

O\'Neill oppgitt etter tapet mot Arsenal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aston Villa - Arsenal 0-1.

Engelsk fotball onsdag, utsatte kamper:

Aston Villa – Arsenal 0-1 (0-1). A: Diaby (10). T: 39.968.

John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Manchester C. – Chelsea 0-1 (0-1). C: Lampard (str. 28). T: 39.429.

(Dagbladet.no): Arsenal hadde god grunn til å frykte John Carew foran kveldens kamp på Villa Park. Nordmannen sendte dem ut av Champions League både i 2001 og 2003 - men denne gangen måtte «Hulken» gå målløs av banen.

Det var ikke ofte Carew viste fram ferdighetene som manager Martin O\'Neill håper skal gjøre ham til en Villa-legende. Men han jobbet godt, og ga i korte glimt Arsenal-forsvaret og oppasser Gilberto trøbbel med sin fysikk og hurtighet.

Hockeystyring

22 minutter inn i kampen fosset Carew inn i 16-meteren, men ble felt av en kynisk Johan Djourou. Dommer Atkinson mente forseelsen skjedde utenfor 16-meteren, og hadde trolig rett i det. Djourou var uansett heldig som slapp unna med gult kort.

Frisparket tok Carew selv, men skuddet gikk i muren. Returen satte Mellberg utenfor.

- Det burde vært rødt kort da Johan Djourou felte John Carew. Selv om Arsenal hadde spillere i nærheten, så det ut som John var i ferd med å skyte, sier O\'Neill.

- Alt i alt er jeg fornøyd med hvordan vi spilte, men vi hadde ikke flaksen på vår siden.

<strong><B>MÅLLØS:</strong></B> John Carew viste i korte glimt sin fysikk og hurtighet, men selv om han gikk seirende ut av denne duellen mot Gilberto, gikk Arsenal seirende ut kampen. Foto: EPA
MÅLLØS: John Carew viste i korte glimt sin fysikk og hurtighet, men selv om han gikk seirende ut av denne duellen mot Gilberto, gikk Arsenal seirende ut kampen. Foto: EPA Vis mer

Presterte å heade over

Et Arsenal-lag som bare har tredjeplassen i Premier League å spille for hadde også sine sjanser, og tok ledelsen etter ni minutter.

Vassiriki Diaby raidet langs venstrekanten, og fant Julio Baptista litt utenfor 16-meteren. Brasilianeren fikk ikke noe rent treff på ballen, men takket være en ishockeystyring fra Diaby ble Thomas Sørensen fullstendig utspilt.

En heldig scoring, vil mange kanskje hevde - men det så nesten ut som om Diaby styrte ballen med overlegg.

En som derimot ikke er flink til å styre er Jeremie Aliadiere. Like før pause presterte han å heade ballen over fra fire meter etter Fredrik Ljungbergs perfekte innlegg.

Reddet på streken

Villa åpnet friskt etter hvilen - og Carew kunne utliknet allerede før minuttet var spilt. Nordmannen fikk en ball slått i bakrommet, holdt Gilberto bak seg, men var ikke helt venn med ballen. Dermed trillet ballen inn til en takknemlig Jens Lehmann i Arsenal-målet.

Åtte minutter senere var Diaby nær å sette ballen i eget mål etter en Villa-corner, men Fredrik Ljungberg reddet på streken med en manøver det luktet lyskestrekk av lang vei.

Carew hadde noen brukbare skuddforsøk fra distanse den siste halvtimen, men ikke gode nok til å stresse Lehmann.

Dermed vant Arsenal i Arsene Wengers 400. Premier League-kamp som manager, og klatret forbi Liverpool. London-laget er fortsatt ubeseiret i ligaen i 2007.

<B>AVGJORDE TIDLIG:</B> Vassiriki Diaby reagerte lynkjapt og styrte det mislykkede skuddet fra Baptista i Sørensens lengste hjørne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer