- Burde vel heller meldt meg på barneskirennet

Northug jr. vil ikke endre stil.

• I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese hva treneren hans mener er Petter Northug jr.s to største utfordringer foran neste sesong

DRAMMEN (Dagbladet.no): Gjennom Dagbladet.no tirsdag ga fjorårets sprintstjerne, Björn Lind, et råd til årets sprintstjerne, Petter Northug jr.

- Jeg kjenner ikke personen, og har ikke noen problemer med ham. Men han tjener nok på å ha en mer ydmyk stil, sa svensken.

Men trønderen har overhodet ikke til hensikt å endre stil. Herlige seiersrop av typen «barneskirenn!» kan det bli flere av.

- Bare glede og humor

- Jeg tenker ikke så mye på hvordan jeg framstår etter seierne ... Det er jo bare glede og humor som kommer ut når jeg går over målstreken. Det er ikke noe vondt ment, understreker 21-åringen for Dagbladet.no.

Utafor skiløypa, når han ikke er i seiersrus, framstår Northug jr. som ydmyk, rolig, reflektert og humørfylt. Slik han gjorde etter å ha blitt utslått i sprintprologen i Drammen i går.

- Du vurderte aldri å melde deg på barneskirennet i Drammen kvelden før?

INTET BARNESKIRENN: Petter Northug jr. fikk det tøft under verdenscupsprinten i går, og han innrømmer med et glimt i øyet at han heller burde ha meldt seg på barneskirennet dagen før. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
INTET BARNESKIRENN: Petter Northug jr. fikk det tøft under verdenscupsprinten i går, og han innrømmer med et glimt i øyet at han heller burde ha meldt seg på barneskirennet dagen før. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg burde vel heller vært med der, ja - i stedet for å gå klassisksprinten, svarer han med et smil.

- Skikkelig motivert 

Likevel ble det sjølsagt voksenskirenn, hvor han endte på 37. plass. At han røk ut allerede i prologen, tar han ikke tungt i det hele tatt - fordi det skjedde i klassisk stil.

- Dette var ikke noen bombe, for jeg har aldri gått videre til et verdenscuprenn i klassisk sprint. Men jeg er skikkelig motivert for de rennene som er igjen. Nå venter ei femmil, som blir artig og som passer meg bra, sier unggutten.

Til tross for at han sportslig sett ikke hadde mye å melde, storkoste han seg i Drammen i går. Ved enhver anledning ble han omtrent overfalt av autografjegere.

- Nå er det andre gangen jeg er her, og det er skikkelig trøkk og mye folk i løypene. Det er dette løpet og kollenfemmila som er artigst å gå i løpet av sesongen, når du tenker på folket som møter opp og heier deg fram, skryter Northug jr.

BARNESKIRENN: Etter å ha utklasset alle på siste etappe av VM-stafetten, karakteriserte Petter Northug jr. konkurransen som et barneskirenn.