Buret inne for grov vold

Raymond Hofstædter (20) var en av heltene da Start slo Strømsgodset og rykket opp i Tippe- ligaen. Nå soner Hofstædter en 45 dagers ubetinget fengselsstraff etter en voldsepisode.

På julaften fylte Hofstædter 20 år. Dagen ble tilbragt bak lås og slå i Åna Kretsfengsel.

- Det meste har gått galt for meg. Jeg er dømt for vold, og jeg godtar dommen. Nå vil jeg bare sone og dra hjem. Legge hele denne delen av livet bak meg. Jeg skal aldri tilbake hit mer, sier Raymond, som hadde en vond barndom.

- Det preger meg ennå. Jeg ble født inn i en ganske beryktet familie, og jeg var selv vitne til at en i familien ble drept, sier han stille.

Slåsskamp

Nå soner han straffen etter den fatale byturen for fire måneder siden.

Det var natta etter at Start ville tilby ham kontrakt at Hofstædter havnet i slåsskamp.

- Alt gikk til helvete den kvelden. Under slagsmålet var jeg så redd og sinna at jeg knapt visste hva jeg gjorde, forteller Hofstædter til Fædrelandsvennen.

Den blodige bataljen var brutal, slagene og sparkene var nådeløse. Og politiet beskrev episoden som «sommerens groveste voldsepisode». Retten var enig og dømte 20-åringen til 45 dagers ubetinget fengsel.

Start-hjelp

Etter episoden var Hofstædter sikker på at Start-kontrakten var historie. Men Start-trener Jan Halvor Halvorsen og Start-styret var av en annen oppfatning.

- Vi var aldri i tvil. Raymond er en kjempefin gutt, en flott personlighet som fortjente en ny sjanse. Alle har vi trampet over streken, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet.

- Reddet livet mitt

- Jeg vet ikke om Start er klar over det, men der og da reddet de livet mitt, sier Hofstædter og skamroser trener Jan Halvor Halvorsen.

- Jan Halvor betyr mye for meg. Jeg kan snakke med ham om alt, og han tar meg på alvor.

- Jeg skal snart besøke Raymond. Har gitt beskjed om at han må spikre et par paller som jeg kan ta med hjem til Kristiansand, spøker Halvorsen, som avslører at fleipen sitter løst mellom de to.

- Det er klart at hele situasjonen er alvorlig, men det er viktig å beholde humøret oppi det hele.

I FENGSEL: Raymond Hofstadsæter er dømt for vold - bare 20 år gammel. Men Start vendte ham ikke ryggen.