Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM i Russland:

Burger King i Russland beklager «støtende» VM-reklame

Hurtigmatkjeden Burger King beklager et reklamestunt der russiske kvinner som ble gravide med VM-spillere ble tilbudt gratis hamburgere resten av livet.

FALT IKKE I SMAK: Burger King i Russland ber om unnskyldning etter et feilslått reklamestunt. Foto: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB Scanpix
FALT IKKE I SMAK: Burger King i Russland ber om unnskyldning etter et feilslått reklamestunt. Foto: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Tilbudet ble framsatt på sosiale medier og lovet en belønning i form av gratis «Whoppere» på livstid til kvinner som «skaffer de beste fotballgenene» og «sikrer det russiske landslaget suksess i framtidige generasjoner».

Det førte til rasende reaksjoner. Framstøtet ble slaktet som kjønnsdiskriminerende og nedverdigende, og tirsdag ble det fjernet fra Burger Kings sider på sosiale medier.

Firmaet la i stedet ut en beklagelse.

- Vi vil be om unnskyldning for vår tidligere kunngjøring. Den var for (sic) støtende, skrev Burger King, som ikke besvarte nyhetsbyrået APs forespørsel om ytterligere kommentar.

Reklame i Russland spiller ofte på kjønnsstereotyper, og organisasjoner som kjemper for likestilling har i stadig større grad tatt til orde mot dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media