TAPTE KAMPEN: Burnley sikret opprykk til Premier League mandag. Klubben spilte sist i den engelske toppdivisjonen i 2009/10-sesongen.

Med 2-0-seier over Uwe Rösler (bildet) og Wigan på hjemmebane er Burnley garantert en plass blant de to beste i mesterskapsserien. Foto: AP Photo/Bogdan Maran/NTB Scanpix
TAPTE KAMPEN: Burnley sikret opprykk til Premier League mandag. Klubben spilte sist i den engelske toppdivisjonen i 2009/10-sesongen. Med 2-0-seier over Uwe Rösler (bildet) og Wigan på hjemmebane er Burnley garantert en plass blant de to beste i mesterskapsserien. Foto: AP Photo/Bogdan Maran/NTB ScanpixVis mer

Burnley rykket opp til Premier League

Slo Uwe Röslers Wigan.

Burnley sikret opprykk til Premier League mandag. Klubben spilte sist i den engelske toppdivisjonen i 2009/10-sesongen.

Med 2-0-seier over Wigan på hjemmebane er Burnley garantert en plass blant de to beste i mesterskapsserien. De to øverste lagene rykker direkte opp, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering.

To runder gjenstår, og ned til treer Derby skiller det åtte poeng. Ledende Leicester, som også har en kamp mindre spilt, er fire poeng foran Burnley. Leicester kan sikre førsteplassen borte mot Bolton tirsdag.

Ashley Barnes og Michael Kightly sørget for at Burnley-fansen kunne juble for opprykk mandag. Begge målene kom i første omgang.

Christian Kalvenes var i stallen da Burnley spilte i Premier League for fire år siden. Laget endte tredje sist på tabellen og rykket ned.

(NTB)