Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Burnley sjokkerte Liverpool. Så våknet Klopps menn

De røde snudde til seier, uten å imponere. 

AVGJORDE: Emre Can hamret Liverpool i ledelsen etter en snau time. Det ble kampens siste mål. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
AVGJORDE: Emre Can hamret Liverpool i ledelsen etter en snau time. Det ble kampens siste mål. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool - Burnley 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Det var en kamp Liverpool nærmest måtte vinne for å holde liv i håpet om topp 4-plassering i ligaen denne sesongen.

Etter ti minutter så det stygt ut da Ashley Barnes sendte bortelaget i en sjelden ledelse på bortebane, men så våknet de røde.

Hjemmekjære Georginio Wijnaldum og Emre Can snudde kampen med scoring like før pause og etter en snau time. Dermed kunne Liverpool-manager Jürgen Klopp puste lettet ut.

Marerittstatistikk

Liverpool er ubeseiret mot topp 6-lagene denne sesongen, men sliter mot antatt svakere motstand. Det har vært kjenningsmelodien for hjemmelaget, og det ble ikke nye toner i ørene på Anfield-publikummet tidlig i kampen.

For allerede etter ti minutter lå ballen i nettet bak keeper Simon Mignolet. Det var et langt oppspill mot Burnley-angriper Ashley Barnes, som kastet fram en fot og avsluttet fra rundt åtte meter.

- Et enormt bra innlegg, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

- Sjokkstart på Anfield, slo TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller fast.

Og det var det.

Det var blant annet første gang siden august 2015 at Liverpool hadde sluppet inn mål på Anfield i ligaen i løpet av de ti første minuttene. Og tanken på hvordan Burnley har sett ut borte denne sesongen, gjorde det nok vanskelig å svelge for Jürgen Klopps menn.

For Burnleys bortestatistikk i Premier League er på grensen til katastrofal. Liverpool sto med ett hjemmetap på 13 kamper (2-3 mot Swansea), mens Burnley sto bokført med en begredelig bortestatistikk med to uavgjort, elleve tap og null seire.

FORTVILTE LENGE: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
FORTVILTE LENGE: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Skapte lite

I det omvendte oppgjøret som endte 2-0 til Burnley tidlig i sesongen, hadde Liverpool rundt 80 prosent ballbesittelse. Det var ventet et liknende kampscenario i dag. Men Burnley hadde mye av initiativet i første omgang.

Ellers var kampbildet som det ofte er på Anfield mot lag som ligger lavt: Liverpool har mye ball, men klarer ikke å skapte noe.

Liverpool måtte klare seg uten duoen Roberto Firmino og Dejan Lovren. Sistnevnte pådro seg en skade på trening i forkant av kampen. På benken så det derfor tynt ut for de røde med tanke på å snu kampbildet.

Noen spillere trives best på hjemmebane, og Georginio Wijnaldum er definitivt en slik type spiller. Like før dommeren blåste til pause, dukket han opp på rett plass til rett tid og satte inn utlikningen etter en innlegg fra Divock Origi. Liverpools første skudd på mål gikk også i nettmaskene.

Wijnaldum står med 16 scoringer i Premier League for Newcastle og Liverpool - alle på hjemmebane. Han har scoret fire mål på seks kamper, for et Liverpool som på ingen måte imponerte.

- Det er flere problemer, men hovedproblemet er mangel på tempo, mente Brede Hangeland om Liverpool slik de så ut.

Snudde kampen

Liverpool fikk litt pusterom etter 61 minutter like etter at Philippe Coutinho ble byttet ut til fordel for Ben Woodburn. Emre Can spilte ingen stor kamp, men dunket ballen i mål bak Tom Heaton fra langt hold.

Det ble også kampens siste scoring. På overtid kunne Burnley fått med seg ett poeng, men avslutningen til Matthew Lowton på bakerste stolpe gikk like over målet til Mignolet.

Liverpool har bare Manchester City igjen av topplagene i ligaen. Det ville normalt vært gode nyheter på Anfield, men slik de røde opptrer mot svakere motstand om dagen, kan det antatt fine programmet vise seg å være ulv i fåreklær.

Og kan i stedet vise seg å være gode nyheter for utfordrerne.

0-1: Ashley Barnes setter inn Burnleys ledelse. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
0-1: Ashley Barnes setter inn Burnleys ledelse. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
1-1: Georginio Wijnaldum setter inn utlikningen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock
1-1: Georginio Wijnaldum setter inn utlikningen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media