SØKTE PÅ BLACKBURN-JOBBEN: En Burnley-supporter søkte på jobben som ny manager for Morten Gamst Pedersen og co. Etterpå fikk han inkallelse til intervju. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB scanpix
SØKTE PÅ BLACKBURN-JOBBEN: En Burnley-supporter søkte på jobben som ny manager for Morten Gamst Pedersen og co. Etterpå fikk han inkallelse til intervju. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB scanpixVis mer

Burnley-supporter søkte på jobben som Blackburn-manager

Fikk innkallelse til intervju.

(Dagbladet): Blackburn sparket sin tredje manager denne sesongen da Michael Appelton bare fikk ti dager mer enn Henning Berg i sjefsstolen på Ewood Park. Henning Berg ledet klubben i 57 dager før han fikk fyken.

Det har mildt sagt vært en turbulent sesong for Blackburn-fansen som har måtte se laget sitt gå fra Premier League-spill til å kjempe i bunnen av Championship på et snaut år. Det hjalp heller ikke da de indiske eierne Venky's vurderte å signere en Bollywood-skuespiller som erstatter for Henning Berg.

Det ville likevel vært bedre med en skuespiller fra India enn Burnley-supporteren som søkte om manager-jobben med mål om å «føre klubben til to nedrykk på rad». Det er lokalavisa Burnleyexpress som har omtalt saken.

Burnley er som kjent en av Blackburns største rivaler. Burnley-supporteren, ved navn James McDonough, leverte en CV hvor han forklarte at han hadde erfaring fra det berømte managerspillet Fotball Manager, og at han blant annet hadde ledet en søndagsklubb som trener.

- De (Blackburn) er en vits i øyeblikket, og jeg trodde jeg kunne gjøre det bedre enn de siste managerne, sier McDonough.

Innkalt til intervju Det spesielle med denne historien er ikke søknaden i seg selv, men svaret Burnley-supporteren fikk i retur. Shebby Singh er klubbens globale rådgiver, og han skal ha skrevet følgende:

«Etter å ha sett på din søknad og din CV, vil vi gjerne sette deg på vår liste over kandidater. Vi inviterer deg formelt til intervju».

- Nå kjenner ikke jeg til innkallingsrutinene til klubben, men jeg tenker umiddelbart at dette er et automatisk svar du får når du søker på jobben. På et eller annet tidspunkt må det siles ut folk som ikke er aktuelle for jobben, sier Morten Solberg Helgerud, talsmann for Blackburns norske supporterklubb.

- Men hva tenker du om denne historien?

- Da tenker jeg det jeg har tenkt mye de siste årene. At det er noen som ikke følger med, og som ikke har skjønt hva de gjør fordi de ikke vet bedre, sier Helgerud.

Latterliggjort Han mente klubben ble latterliggjort og vanæret da det var snakk om at Bollywood-skuespillere skulle ta over, og det synet har ikke akkurat forandret seg.

- Blackburn har blitt en slik «scapegoat». Det er et passende uttrykk fordi folk bare kan kaste ut historier i løse lufta. Og er du heldig får du svar av underholdningskaninen Shebby Singh. Før var det en profesjonell gjeng i Blackburn som fulgte med i timen. Nå kan du kaste ut slike historier, sier Helgerud.

Han syns det er trist å se den nåværende situasjonen til en klubb med de stolte tradisjonene som Blackburn har.

- Det er helt forferdelig. Vi lever i en tid hvor Blackburn førsker å sette guinness-rekord i antall managere på en sesong. Jeg husker når det gikk rykter om at Ronaldinho var på vei til klubben da vi var i Premier League, og nå kjemper for å unngå nedrykk i Championship. Det er litt av en kontrast, sier Helgerud.

Trodde det var tull Som Blackburn-supporter må du tåle noen overraskelser med Venky's som eiere.

- Jeg trodde det var tull da Henning Berg fikk sparken. Jeg tenkte: «Hva i all verden er dette?» Og nå nylig kom jeg på kontoret da en medarbeider spurte om jeg skulle søke på managerjobben i Blackburn. «Hva?» spurtee jeg. Så viste det seg at Michael Appelton plutselig hadde fått sparken, sier Helgerud.

Den offisielle uttalelsen fra klubben er at den midlertidige manageren Gary Bowyer skal få sitte sesongen ut. Helgerud blir ikke overrasket om de likevel finner en ny manager før sesongen er over.

- Det sa de da Berg fikk fyken også, at reservemanageren skulle få en måned på seg til å bli kjent med laget. Så gikk det to dager, og Appelton var på plass. Så det snakkes mye. Nei, jeg blir ikke overrasket om det kommer en ny manager før sesongslutt. Bowyer har vært lenge i klubben, og jeg håper han får fortsette ut sesongen, sier Helgerud.

Blackburn ligger på en foreløpig 18. plass i Championship, fire poeng unna nedrykkstreken.