Burnley yppet seg mot Arsenal

Men Premier League-lederne greit videre.

Burnley yppet seg og kunne detonert en cupbombe på hjemmebane søndag, men Arsenal sikret 2-0-seier.

I 2005 sjokkerte Burnley da de sendte Liverpool på hodet ut av FA-cupen. Søndag håpet de på å gjenta bragden mot Arsenal, som ikke er blitt slått ut av lag fra lavere divisjoner på tolv år.

Burnley presset bortelaget tilbake i starten av kampen, og etter seks minutter så det ut til at mesterskapsklubben skulle gå opp i en tidlig ledelse. Men Kyle Laffertys heading gikk i tverrliggeren.

Arsenal svarte umiddelbart. Eduardo da Silva ble spilt igjennom av Kolo Toure og trillet ballen i mål til 1-0.

Men Burnley ga seg ikke. Etter seks kamper uten seier jaktet de utligningen mot Arsenal, som i flere perioder ble tvunget til å legge seg bakpå for å forsvare seg.

Hjemmelaget hadde flere muligheter til å utligne før hvilen, men avslutningsferdighetene gjorde at Arsenal ledet 1-0 til pause.

Etter sidebytte var kampen fortsatt jevn, men et kvarter ut i omgangen fikk Kyle Lafferty rødt kort etter å ha taklet Denilson med knottene først. Men selv med én mann mindre på banen holdt Burnley samme nivå som Arsenal.

Kvarteret før full tid avgjorde Nicklas Bendtner kampen da han satte inn 2-0 etter å ha rundet Burnleys keeper Gabor Kiraly. Da gikk piffen ut av hjemmelaget, som må konstatere at det er tre år siden de sist gikk til fjerde runde i FA-cupen. I 2003 spilte de kvartfinale.

PUNKTERTE KAMPEN: Danske Nicklas Bendtner fjernet all tvil om avansementet da han rundet keeper og satte inn 2-0 kvarter før slutt. Foto: AP
PUNKTERTE KAMPEN: Danske Nicklas Bendtner fjernet all tvil om avansementet da han rundet keeper og satte inn 2-0 kvarter før slutt. Foto: AP Vis mer

Arsenal er fortsatt med i kampen om FA-cuptriumf nummer elleve.

(NTB)