«Burre» deltar i snowboard-NM

OL-vinneren i slalåm, Hans Petter Buraas (22), deltar i snowboard-NM i mai. Bærum-gutten er flink til å stå på snowboard etter å ha kjørt brett i ti år.

Årsaken til at slalåmspesialisten deltar i NM, er en gratulasjons-fax fra snowboardforbundet som ble sendt da Bærum-gutten tok gull i OL: Her ble Buraas invitert til å delta i snowboard-NM på Oppdal 2. og 3. mai.

- Jeg stiller! Hvis det ikke kommer noe i veien er jeg klar. Det kan bli kult, det er morsomt å kjøre snøbrett, sier Buraas til VG. 22-åringen skal ifølge avisen ikke har store forventninger om å vinne.

Brett eller ski?

Hans Petter Buraas var lenge usikker på om han skulle satse på alpint eller snowboard.

- Vi har registrert at Buraas er god på brett. Han er som snytt ut av snowboardmiljøet og carving lider under mangel på forbilder. Vi tror Burre kan skape blest omkring denne delen av idretten vår, sier snowboardlandslagets leder, Steinar Arvesen til avisen.Men Buraas har lyst til mer enn å carve:

- Jeg har lyst til å stille i halfpipe også. Har litt peiling, ikke glem at jeg har kjørt mye på brett siden jeg var 12 år gammel, sier Buraas.

Dermed ser det ut til at gullvinneren i slalåm vil møte sølvvinner Daniel Franck og de andre norske halfpipe'rne på Oppdal i mai.

<B>KJØRER MOT DANIEL:</B> 22-årige Hans Petter Buraas har nå sagt ja til å delta i snowboard-NM på Oppdal i mai. Der ønsker han å kjøre både slalåm og storslalåm.