Burre endrer VM-taktikken

Hans-Petter Buraas reiser til VM med sjøltillit etter tredjeplassen i østerrikske Schladming i går kveld. Både i 1999 og 2001 kjørte han ut i VM. Denne gangen endrer han taktikken.

Burre kjørte seg opp fra sjuendeplass i første omgang, og ga blaffen i at han bare var to hundredeler bak østerrikeren Benjamin Raich. Kalle Palander fra Finland vant sitt andre renn på tre dager.

- Jeg er dritfornøyd. Deilig, sier Burre etter årets andre tredjeplass i VM-generalprøven.

Det var Burres tiende besøk på pallen i verdenscupen.

- Jubileumspall!

- Ser bra ut

Også i 1998 kjørte han ned til tredjeplass i Schladming. Da dro han til OL i Japan og vant gull.

- Ja, dette ser jo bra ut, sier han til Dagbladet 19 dager før guttas slalåm avslutter VM i St. Moritz søndag 16. februar.

VM har aldri vært Burres mesterskap. I Vail i 1999 kjørte han ut i målhenget i første omgang. I St. Anton i 2001 hektet han etter få porter da han som vanlig ga full pinne fra start. Nå søndag skjedde det samme i Kitzbühel. Da gikk Burre i tenkeboksen.

- Jeg lærte av det som skjedde i Kitzbühel. Jeg skulle vinne rennet før jeg hadde startet, sier han.

For å unngå tidlig farvel i VM også i år, har han derfor tenkt å bruke hodet fra start.

- VM har ikke vært noen greie for meg. Nå endrer jeg taktikken, og skal ikke ville så mye med én gang. Skal prøve å konsentrere meg mer, og få flyten før jeg flesker til, sier han.

- Flesket til

Han er sånn sett fornøyd med kjøringen i går.

- En grei førsteomgang. Fikk ikke helt flyten, men var fornøyd med plasseringen, og at marginene opp til de beste ikke ble for stor.

Før finalen lå han 41 hundredeler bak 2. plassen, men hele 1,36 sekunder bak Palander.

- I andreomgang var det bare å fleske til for å holde tritt med dem som lå foran meg. Det gikk jo fint, sier Burre, som flere ganger hadde problemer i gropene.

- Vanskelig

- Det var vanskelig å kjøre, men jeg tror det var verre for dem som kjørte på seinere startnummer i førsteomgang enn for oss som kjørte seint i andreomgang. Slik sett, så jevnet det seg ut.

Nå tar Burre skifri noen dager. Men han drar verken til hjembyen Monte Carlo eller til Norge.

- Jeg blir her nede noen dager. Drar hjem rundt 5.-6. februar. Nå skal jeg prøve å finne et fint hotell, slappe av og kose meg. Dessuten skal jeg være med på ISPO-messen i München. Jeg tror det bare er digg å gjøre noe annet enn å stå på ski, og tror ikke dette vil gå utover formen, sier han.

Hard januar

Slalåmtrener Steve Skavik tror heller ikke Burre har vondt av å hvile litt.

- Programmet har vært hardt i januar, men han skal være hjemme i Norge når treningen starter 4. februar.