Burre fratatt «lappen»

OL-mester i slalåm Hans Petter Buraas har fått inndratt førerkortet etter at på motorsykkel kjørte ned og skadet en 55 år gammel kvinne i et gangfelt i Oslo 16. mai i år.

Alpinisten var på vei hjem fra trening på en lånt Suzuki 400 kubikk enduro-motorsykkel da han ved 15.20 tiden ikke var oppmerksom på kvinnen som gikk ut i gangfeltet i Waldemar Thranes gate i Oslo.

Kvinnen skal ikke være alvorlig skadet. Hun anmeldte forholdet og er senere avhørt som fornærmet.

Buraas samtykket i at politiet beslagla førerkortet hans på stedet - i påvente av om politiets etterforskning ender med at han blir tiltalt for uaktsom kjøring.

Til Dagbladet sier Olympiamesteren:

- Mareritt

- Denne hendelsen har brent seg godt fast i hodet mitt og jeg har tenkt mye på kvinnen i ettertid. Å kjøre ned en myk trafikant er det verste en kan oppleve. Det er selve marerittet, sier Hans Petter Buraas _ som selv kom helt uskadd fra ulykken.

Selv hevder Burre at han ikke holdt høyere hastighet enn 30-40 km/t.

- Dårlig merking

Han mener dårlig merking av gangfeltet må ta mye av skylden for det triste uhellet.

- Det var umulig å se oppmerkingen av gangfeltet, og derfor var jeg heller ikke oppmerksom på at folk plutselig kunne hoppe ut i gata. Dette kunne skjedd enhver, mener Hans Petter Buraas.

- Er du enig i at du er ansvarlig for ulykken?

- Dette er en så spesiell sak at jeg ikke vil si det er min skyld. Når et gangfelt ikke er ordentlig merket opp er det umulig for trafikanter å følge regler. Derfor må flere enn meg ta skyld, mener mannen som nærmest fra det ukjente raste ned til OL-gull i slalåm i Nagano i 1998.

Har lært

Buraas kom tilbake til Oslo i går kveld - etter noen harde treningsdager med alpinlandslaget på Folgefonna isbre i Jondalen.

- Det har ikke vært så lett å konsentrere seg om å kjøre fort på ski den siste tiden. Denne ulykken vil alltid være med meg, men jeg ønsker å legge den bak meg og håper at flere enn meg har lært noe av denne saken. Jeg har iallfall fått erfare at ting skjer fort hvis man ikke er aktsom.

- Har du tatt kontakt med kvinnen i ettertid?

- Nei. Men jeg kan godt tenke meg å gjøre det, for å høre hvordan det går med henne. Dette er trist for både henne og meg.

Erfaren

Alpinlandslagets store humørspreder og spilloppmaker er ikke ukjent med to-hjulinger.

- Jeg har kjørt cross-sykkel fra jeg var 12 år gammel og tok førerkort for tung motorsykkel da jeg var 18 år. Jeg vil påsto at jeg er en erfaren motorsyklist, sier Buraas.

Befaring

Politiet var i går på befaring på ulykkesstedet, men ønsker ikke kommentare saken.

- Saken er under etterforskning. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier politifullmektig Cecilie Gulnes ved trafikkavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Kvinnen skal i avhør med politietterforskerne på trafikkavsnittet medgitt at hun kanskje kan ha vært litt uaktsom og gått for tidlig ut i gangfeltet - som ikke er lysregulert.

Hvis politiet kommer fram til at slalåmstjernen ikke kan lastes for ulykken vil han i løpet av kort tid få tilbake førerkortet.

I motsatt fall må Burre regne med at «lappen» blir inndratt for en lengre periode.

TRIST: Dette er en trist sak, både for kvinnen og meg, sier Hans Petter Buraas om trafikkulykken han var innblandet i 16. mai.