Burre offer for triksekultur

Hans-Petter Buraas mener at andre nasjoner fikser og trikser for å skaffe slalåmløperne deres bedre startnummer enn fortjent. Norges slalåmtrener Øyvind Rognmo kaller det juks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KITZBÜHEL (Dagbladet): Det gikk akkurat som i fjor med Hans-Petter Buraas ned Gansler-henget. 30-åringen hektet og kjørte ut etter få sekunders kjøring.

-  Ifølge servicemannen min ble det én port mer enn i fjor. Nei, jeg har tøffe startnummere. Skia slo seg bare på innsida av porten, sier Buraas.

Rankingen hans er rasert fordi han i fjor bare kom seg til mål i ett renn. Denne sesongen har han derfor kjørt på nær umulige forhold med startnummerne 66, 70, 71, 65, 64 og i går med 73.

Islendinger, argentinere, bulgarere og grekere står og venter sammen med gullvinneren fra OL i Nagano, mens toppløperne har forlatt bakken og spiser lunsj foran andreomgang. Burre skjønner godt at speakeren introduserte ham slik i går.

-  Og her kommer en som har opplevd bedre dager.-  Ja, det har jeg jo tross alt gjort, sier Burre og ler.

Kritisk til systemet

Til tross for elendig utgangspunkt, har Burre 13. plass fra startnummer 70 i Madonna og 23. plass fra startnummer 66 i Beaver Creek. Det er faktisk store prestasjoner, men resultatene har ikke gitt ham bedre startnummer. Plasseringene belønnes ikke med nok såkalte FIS-punkter til at Burre skal avansere i startfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer