Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Burre og Kjus satser mot VM

I seiling. Nå har de akkurat kjøpt ny båt.

Hans Petter Buraas og Lasse Kjus er mest kjent for sine ferdigheter på snø, men nå har de kastet seg ut i et nytt element og satser på VM i seiling.

- Vi har akkurat kjøpt en ny båt og vært i Florida i 14 dager og testet ut den. Det er en Melges 24 med båtnummer 724, forteller Burre til NTB.

- Tenker å satse skikkelig

Båten har et mannskap på fire, men det er de gamle alpinistene Buraas og Kjus som er initiativtakere til satsingen.

- Vi har tenkt å satse litt skikkelig. Nå har vi et ordentlig mannskap på plass, og det blir nok til at vi satser mot VM-deltakelse, sier Buraas.

Han var med på noen treningsrunder i Kirkerudbakken sammen med Aksel Lund Svindal og Lars Myhre tirsdag.

- Driver ikke med så mye
- Hva driver du med utenom seilingen?

- Ikke så mye egentlig. Det blir mye seiling, men også litt kommentering på TV, sier Burre som også selger seilutstyr via sitt eget firma.

SEILER AV STED: Lasse Kjus (t.h.) og Hans Petter Buraas (i midten) satser mot VM i seiling. Her er de sammen med tidligere toppalpinist Kjetil Andre Aamodt (t.v.). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SEILER AV STED: Lasse Kjus (t.h.) og Hans Petter Buraas (i midten) satser mot VM i seiling. Her er de sammen med tidligere toppalpinist Kjetil Andre Aamodt (t.v.). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Han går også med planer om å utdanne seg gjennom et opplegg i Olympiatoppen. Både Buraas og Kjus har planer om å søke seg inn på det spesielle utdanningsopplegget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media