Burre tok kaka

SHIGA KOGEN (Dagbladet): Gull-vinner Hans-Petter Buraas fikk kake så det i går kveld. Det sørget sølvguttene Lasse Kjus og Ole Kristian Furuseth for. Om du skulle være i tvil: Det var stor stemning da alpinfolket holdt sin egen, olympiske avslutningsseremoni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Godt drikke, lekre retter og bløtkake. Det manglet ikke på korrekte fest-ingredienser da alpinistene erklærte OL-innsatsen for avsluttet i går kveld.

Nå tenker Burre framover. Han har nemlig tenkt å snyte Hermann Maier for sammenlagtseieren neste sesong. Men da må han utvide repertoaret sitt.

- Neste år skal jeg trene mye storslalåm, men ikke bare det. Skal jeg slå Maier i den totale verdenscupen, og må jeg trene en del super-G og utfor også, sier Hans-Petter Buraas.

Men i går ville han helst kose seg i glansen. Burre hadde mer enn nok med å feire etter den eventyrlige OL-avslutningen.

Liker å underholde

- Helt rått. Alt det andre glemt. OL er reddet. Det spiller ingen rolle at vi fikk fire medaljer, og ikke fem, som målsettingen var, stråler alpinsjef Jan Ove Nystuen.

Han snakker naturligvis om gårsdagens dobbel i slalåm, der Hans-Petter Buraas og Ole Kristian Furuseth tok de to øverste plassene.

Og legger du til Lasse Kjus' sølvmedaljer i utfor og i kombinasjonen, ender du opp med en fangst som fortjente kremkake.

Kjus og Furuseth syntes kometen Burre fortjente aller mest, og ga ham mer enn han klarte å svelge unna.

Burre var naturligvis midtpunktet på seiersfesten; med knallrødt hår, krem i fjeset og gyllen medalje rundt halsen.

I tillegg til den stadige strømmen av vittigheter. Og OL-vinneren innrømmer gjerne:

- Jeg liker å underholde. Både i og utenfor slalåmbakken.
Det er en egenskap alpinsjef Nystuen setter umåtelig pris på:

- Burre har vært et kick for alpinmiljøet. Det er deilig å få inn sånne typer.

Frykter ikke nedtur

Men i dag er det slutt på både slalåmfeiring og bløtkake. Nå handler det om den vanskelige jobben med å følge opp den utrolige suksessen.

- Jeg er fullt klar over at nedturen kan komme. Men det er noe jeg ikke bør tenke på, da kommer den garantert, sier Burre.
Men brå-suksessen i slalåmbakken kan by på enkelte problemer når Buraas etter sesongslutt skal forhandle seg fram til en avtale med en skifabrikant. For det er ikke gitt at de vil stå i kø for å sikre seg OL-mesterens underskrift.

Ski-avtaler

Suksessen har gjort ham til en dyr mann, og skiprodusentene er redde for nedturen som kan følge.

- Hvis man er på topp, bytter skimerke og får en nedtur, er det ofte de nye skiene som får skylda. Det gir skifabrikanten dårlig reklame. Jeg vet om enkelte fabrikanter som ikke ønsker Buraas i stallen på grunn av det, sier en sentral kilde i skimiljøet.

Men Burre frykter ikke slike stengte dører:

- Skifabrikantene kjenner meg såpass bra og vet hva jeg står for. Derfor tror jeg ikke de gode resultatene jeg har hatt i år skal virke negativt inn. Tvert imot, sier Buraas.
Og hvis det går som Burre vil, får den kommende skileverandør, en verdenscupvinner i stallen neste år.

Hans Petter Buraas

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer