Burre vil bli allrounder

YONG PYONG (NTB): Tilskuerne i det første slalåmrennet etter OL fikk ikke se stort til Hans-Petter Buraas og hans fargerike hårmanke i dag. OL-mesteren angrep like hardt som vanlig, og forsvant ut av slalåmløypa etter tre porter.

- Av og til vinner man, av og til taper man. Jeg vant det viktigste rennet denne sesongen, sa «Burre» som erklærte at han vil utvide repertoaret sitt. Nå vil han utfordre allrounderne Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus.

  - Jeg ble glad da jeg var beste nordmann i storslalåm lørdag, for neste sesong er målet mitt å gjøre det bra der også. Når jeg oppnår det, kjører jeg kanskje super-G og utfor også, sa han til NTB.

  - Jeg var prøvekjører i Kvitfjell i fjor, og har lyst til å gjøre det igjen til uka. Men kanskje nøyer jeg meg med å være turist i målområdet.

Utfordret

Buraas har inspirert lagkameratene sine både til innsats i bakken og til replikker med glimt i øyet.

  - Jeg er yngre enn dem, og har utfordret dem. Det har nok hjulpet litt, sa Buraas, som denne gang måtte forklare hva som gikk galt mens lagkameratene feiret på seierspallen.

  - Jeg hadde svært skarpe kanter for å mestre den isete løypa, men skiene gjorde ikke som jeg ville. Det var over før jeg visste hva som skjedde, sa han.

Tok kontroll

Han var ikke lei for å ta «omveien» om Sør-Korea på vei hjem til Norge.

  - Det var bra med noen dager her, for det ga meg sjansen til å ta kontroll over det som skjedde i Nagano før jeg kommer hjem. Jeg har ikke problemer med å takle berømmelse. Jeg elsker det når folk kommer bort til meg og ønsker meg lykke til med rennet. Jeg ønsker å fortsette å være en hyggelig gutt med beina plantet på jorda, sa «Burre».