Burres svarte dag

Hans-Petter Buraas (25) reiste til Åre med det som mål å sikre 2. plassen sammenlagt i slalåmcupen, men reiste i stedet hjem uthengt som en useriøs festløve og med et inntektstap på 250 000 kroner etter skibrekk.

Bærum-alpinisten brakk den ene skia allerede i den fjerde porten i verdenscupfinalen i går, og svingte seg inn til dårligste tid i 1. omgang.

Verken Eurosport eller det tyske TV-selskapet ARD oppfattet skibrekket og hadde sine egne teorier om hvorfor det gikk så dårlig med Hans-Petter Buraas.

ARD's ekspertkommentatorer hevdet de hadde sett Burre i baren på hotellet seint lørdag kveld og sa på direkten at de trodde han neppe var klar i toppen etter nattas barbesøk.

Eurosport var kritiske til nordmannens innstilling, og mente at han virket uinteressert i å prestere.

- Vanvittig

Alpinisten hadde allerede hørt om påstandene da Dagbladet snakket med ham i går kveld - blant annet fra lagkamerat Kjetil Aamodt. Han overhørte kommentarene på Eurosport.

Burre slår kraftig tilbake mot det han kaller reinspikka løgn.

- Dette er noe av det mest vanvittige jeg har hørt, og det er veldig trist at jeg blir hengt ut slik. Det stemmer overhodet ikke at jeg skal ha tilbragt lørdagskvelden med å drikke alkohol på bar, sier Hans-Petter Buraas til Dagbladet.

Var på middag

OL-mesteren fra Nagano i 1998 erkjenner å ha vært på bytur lørdag kveld. Men i langt roligere former enn det kommentatorene til ARD skulle ha det til.

- Jeg var på restaurant med noen gode venner, og vi hadde det koselig. Det er godt å slippe lufta ut av ballongen etter en lang verdenscupsesong. Men jeg rørte ikke alkohol og var i seng til vanlig tid, hevder Burre.

- Er det før eller etter midnatt?

- Før. Tross alt skulle jeg kjøre renn tidlig på søndag.

Ødela skia

I rennet kjørte Burre for å sikre seg 2. plassen sammenlagt i slalåmcupen. Den muligheten forsvant allerede i fjerde porten, da han hektet og brakk den ene skia.

I andre omgang hadde Buraas beste tid og endte på 18. plass i rennet, men falt ned til femteplass sammenlagt i slalåmcupen.

Forskjellen på 2. plass og 5. plass sammenlagt medfører et inntektstap på rundt 250000 kroner for 25-åringen.

- Folk får tro hva de vil. Men når jeg har så mye å kjøre for, så går jeg ikke på fylla kvelden i forveien. Så dum er jeg faktisk ikke, sier Hans-Petter Buraas.

- Og glem ikke at jeg hadde beste tid i andre omgang. Det hadde jeg neppe klart i bakrus, sier han.

Servicefolkene fra Burres skifabrikant - Rossignol - sto i målområdet og gråt av skuffelse da de forsto at deres norske frontfigur ikke kom på sammenlagtpallen. Slik PR er gull verdt.

Skuffet Skårdal

Landslagssjef Atle Skårdal er rystet over at to så seriøse kanaler som ARD og Eurosport slenger ut påstander de ikke har dekning for.

- Når de ikke klarer å få med seg at Burre brakk den ene skia tidlig i løpet, så er det så pinlig for en ekspertkommentator at kanalene bør vurdere å få seg nye ekspertkommentatorer. Dumt blir det i alle fall når de søker andre forklaringer enn de som er tilfelle, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

Han synes det er trist at minst fem millioner sportsinteresserte tyskere nå tror Burre foretrekker å henge i baren framfor å være best på ski.

TØFF FINALE: Hans-Petter Buraas hadde håpet på pallplass i alalåmfinalen i går. Han endte med brukket ski, tap av en kvart million kroner, og beskyldninger om barbesøk.